Vijesti

SJAJNA VIJEST ZA BUDŽETSKE RADNIKE Vlada Srpske predložila povećanje plata

Vlada Republike Srpske utvrdila je po hitnom postupku, set prijedloga izmjena zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture Srpske, u osnovnim i srednjim školama i đačkim, zaposlenih lica u javnim ustanovama u oblasti zdravstva, zaposlenih u javnim službama, zaposlenih u organima uprave Srpske, zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, zaposlenih u institucijama pravosuđa, te zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda, navedeno je u saopštenju.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

„Razlog za donošenje ovih zakona je uvećanje platnih koeficijenata kako bi se dodatno povećale plate zaposlenih radnika u navedenim oblastima čija neto plata je ispod prosječne neto plate zaposlenih u Republici Srpskoj“, stoji u saopštenju.

Ovi zakoni su dio seta mjera za povećanje plata zaposlenih u Republici Srpskoj, budući da se platni koeficijenti zaposlenih čija neto plata je ispod prosječne neto plate zaposlenih uvećavaju za pet odsto, u skladu sa sporazumom između Vlade Srpske i reprezentativnih sindikata od 3. juna 2022. godine.

„Izmjena ovih zakona predstavlja još jednu od mjera Vlade Republike Srpske koje doprinose privrednom rastu i povećanju plata radnika, kao i poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja zaposlenih u Republici Srpskoj“, stoji u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Objava SJAJNA VIJEST ZA BUDŽETSKE RADNIKE Vlada Srpske predložila povećanje plata prenesena sa portala Aloonline.ba.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -