Vijesti

Škole u Srbiji će se takmičiti u poznavanju prava potrošača

BEOGRAD – Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije pozvalo je srednje škole da se do 30. septembra prijave za učešće na takmičenju Upoznaj svoja potrošačka prava.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

izvor: agencije

Kako je objavljeno na sajtu ministarstva, takmičenje uključuje kreiranje kratkog video-spota kojim se promovišu prava potrošača u Srbiji i Evropskoj uniji.

Na takmičenje mogu da se prijave timovi od po troje učenika i jednog nastavnika a jedna škola može da prijavi najviše jedan tim.

Takmičarski rad bi trebalo da promoviše prava potrošača i istakne značaj i relevantnost poznavanja prava potrošač u svakodnevnom životu.

Pobjednici će biti proglašeni 25. oktobra, tokom Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava u Beogradu.

Takmičenje sprovodi Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Tvining projektom “Dalje jačanje zaštite potrošača u Srbiji u novim tržišnim uslovima”.

Cilj takmičenja je podizanje svijesti o pravima potrošača kod učenika srednjih škola i podsticanje mladih da upoznaju i primjenjuju svoja potrošačka prava u svakodnevnom životu.  Tanjug

Objava Škole u Srbiji će se takmičiti u poznavanju prava potrošača prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -