Vijesti

Smijenjen Upravni odbor„Krajina osiguranja“

BANJALUKA – Skupština akcionara „Krajina osiguranja“, u kojoj većinu glasova imaju „Prijedorputevi“, smijenila je dosadašnji Upravni odbor ovog društva i imenovala novi koji će ubuduće imati tri umjesto pet članova.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Foto: Capital

Ovo je prva Skupština akcionara nakon što su „Prijedorputevi“ sa 2,9 miliona KM dokapitalizovali „Krajina osiguranje“ i postali najveći akcionar.

Na Skupštini su donesene odluke nakon kojih će prijedorsko preduzeće preuzeti upravljanje „Krajina osiguranjem“ od Investiciono – razvojne banke (IRB) RS, koja je do sada bila najveći akcionar.

Naime, na sjednici koja je održana u ponedjeljak razriješen je stari i imenovan novi UO koji će ubuduće imati tri člana i to dva ispred „Prijedorputeva“ i jednog ispred IRB-a.

Ispred IRB u UO je član ostao Mirko Bošnjak, dok su novi članovi Aleksandra Dimić i Grahovac Katarina.

Razriješeni su Nenad Đekić, Saša Sladojević, Aleksandar Ljuboja i Biljana Janjić.

Takođe, članovima UO su smanjene naknade sa 400 na 100 KM.

Novi UO će preuzeti dužnost nakon što dobije saglasnost Agencije za osiguranje RS, a kako saznajemo uskoro se očekuje i smjena direktora „Krajina osiguranja“ Slavka Topića.

„Krajina osiguranje“ Banjaluka završilo je prošlu godinu sa gubitkom od dva miliona maraka, a prijetilo mu je i oduzimanje dozvole jer nije imalo pokrivene tehničke rezerve zbog čega je dokapitalizacija bila jedino rješenje.

CAPITAL: M. Č. Lj.

Objava Smijenjen Upravni odbor„Krajina osiguranja“ prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -