Vijesti

Sparkasse Banka nudi uslugu zamjene nevažećih novčanica švicarskog franka

Sparkasse Banka nudi uslugu zamjene serije osam novčanica švicarskog franka koje su povučene iz opticaja u poslovnicama u cijeloj BiH. Budući da Sparkasse Banka trenutno jedina ima direktni izvozni kanal ove strane valute prema Švicarskoj, uslugu može ponuditi po vrlo konkurentnim uslovima i brzu proceduru realizacije.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Uslugu zamjene nevažećih CHF novčanica mogu koristiti svi klijenti koji imaju otvoren tekući račun u Sparkasse Banci. Ukoliko klijenti nemaju otvoren tekući račun, uz standardnu, osnovnu dokumentaciju ga mogu otvoriti na šalterima banke u roku nekoliko minuta.

Usluga se pruža po inkaso principu, što znači da klijent predaje nevažeće novčanice u banci i dobija potvrdu o istom, a novac mu naknadno biva uplaćen na tekući račun. Brzina realizacije uplate novca na račun zavisi od lokacije predaje novca, a prosječan rok uplate je 7-15 dana.

Klijentima je na raspolaganju opcija zamjene nevažećih CHF novčanica u istu valutu uz proviziju od 5% ili konverziju u konvertibilne marke.

Trenutno ne postoji ograničen rok za zamjenu ovih novčanica u poslovnicama Sparkasse Banke, a usluga je dostupna svim radnim danima.

Više informacija o usluzi zamjene CHF novčanica u Sparkasse Banci se može pronaći na linku

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -