Vijesti

Srpska u potpunosti izlazi iz „Krajina osiguranja“

BANJALUKA – Investiciono – razvojna bana (IRB) Republike Srpske ponudila je na prodaju preostalih 23 odsto akcija u banjalučkom „Krajina osiguranju“ čime će Srpska u potpunosti izaći iz ovog društva.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO: Capital

Ovaj paket akcija IRB, odnosno Akcijski fond kojim ona upravlja, ponudiće za 960.261 KM, a akcije će se moći kupovati od 10. oktobra do realizacije prodajnog naloga, a najduže do 24. oktobra.

Preduzeće „Prijedorputevi“, koje je početkom godine postalo najveći akcionar „Krajina osiguranja“, zainteresovano je za kupovinu ovih akcija, ukoliko im cijena bude odgovarala.

„Zainteresovani smo za te akcije, ali presudnu ulogu će imati cijena. Mi smo ovo preduzeće preuzeli u veoma lošem stanju, sa ogromnim obavezama i gubicima, koje smo djelimično uspjeti sanirati i imamo namjeru kupiti te akcije, ali pod uslovom da cijena bude prihvatljiva, rekao je za CAPITAL vlasnik „Prijedorputeva“ Dragan Čorokalo.

Podsjećamo, najveći  akcionar „Krajina osiguranja“ početkom 2022. postalo je preduzeće „Prijedorputevi“, u vlasništvu Dragana Čorokala, nakon što je sa 2,9 miliona KM dokapitalizovalo ovo društvo.

Prijedorsko preduzeće je nakon toga preuzelo upravljanje „Krajina osiguranjem“ od Investiciono – razvojne banke (IRB) RS, koja je do tada bila najveći akcionar.

CAPITAL: M. Č. Lj.

Objava Srpska u potpunosti izlazi iz „Krajina osiguranja“ prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -