Vijesti

Sun Island Maldives: medeni mjesec iz snova

Vjenčanje je prošlo, slavlje se završilo, konačno ste rekli sudbonosno „da“ i sve o čemu razmišljate je odmor, po mogućstvu što dalje odavde, na drugom delu sveta. Tirkizno more, puder beli pesak i romantični zalasci sunca se u idealno zamišljenom odmorupodrazumevaju. Tako i dolazimo do glavnog razloga zašto ljudi biraju Maldive za obred venčanja ili još češće za medeni mesec. Ako se u vašim sanjarenjima ikada začela misao o bekstvu na pusto ostrvo, ali pustoostrvo sa all inclusive vrhunskim sadržajima i planskim aktivnostima, onda ste na pravom mestu.

Jedan od najboljih rizorta, sa specijalizovanim uslugama za medeni mesec, i najčešći izbor naših putnika je Sun Island Maldives & Spa hotel. Ovo je hotel koji će vam zbog svoje raznovrsnosti pogodovati i ukoliko u toku medenog meseca odustanete od privatnosti i poželite više uzbuđenja, ali i ako želite mir i intimu.

Kako doći do hotela?

Sun Island Maldives Resort & Spa je luksuzno odmaralište koje se nalazi na atolu Južni Ari i zahvaljujući svom položaju i veličini, potpuno je prilagođen da posetiocima pruži svaku vrstu odmora. Posećuju ga turisti, porodice sa decom i mladenci.

Smešten je na jednom od najvećih maldivskih ostrva, na ostrvu Nalaguriadhoo koje je 113 kilometara udaljeno od aerodroma Male i evo kako do njega možete da dođete. Sa međunarodnog aerodroma Male uzimate hidroavion i njime letite oko 20 minuta do aerodroma Maagimigili, koji je najbliži aerodrom Sun Island Maldives rizortu. A zatim odatle uzimate gliser koji vas direktno vodi do smeštaja gde ćete već na dokovima imati toplu dobrodošlicu.

Odmaralište se brine o transferima uz dodatnu nakandu za transfer koja se plaća po dolasku u odmaralište. Potrebno je da odmaralište obavestite o rasporedu dolaska i odlaska vašeg međunarodnog leta kako bi vam napravili odgovarajuće aranžmane. Evo koje su cene puta:

Odrasli: 350 američkih dolara za povratno putovanje

Dete (2-11): 175 američkih dolara za povratno putovanje

Dete (mlađe od 2 godine): besplatan transfer

Prevoz je odlično organizovan, tako da će vam pružiti još jedno zanimljivo iskustvo – vožnja hidroavionom jedan panoramski i nestvarni pogled na koralna ostrva iznad kojih letite, a vožnja gliserom pogled na boju vode i morski svet koji ćete na ostrvu imati prilike da upoznate.

Gde da se smestite za savršeni medeni mesec

Sun Island Resort & Spa ima čak 462 lepo opremljene sobe, ali nisu sve pogodne za mlade bračne parove.

Običaj mnogih parova je da kombinuju 2 načina smeštaja – jednom da budu u bungalovu na pesku, tik uz more uz koje ste čim izađete iz sobe, a drugi deo letovanja da provedu u vili na vodi. Možda je to i pravi način da upoznate prednosti i jednog i drugog smeštaja i neverovatnim iskustvom obogatite vaš boravak na Maldivima.

Beach vile su opremljene luksuznom opremom i kao stvorene za taj nadaleko poznati spoj – luksuzni boravak u kombinaciji sa minimalizmom koji vam je na Maldivima potreban.

Ako izaberete Sunset vilu uživaćete u romatničnim večerima gledajući kako sunce zalazi iza horizonta, a ako odaberete vilu sa bazenom na plaži, neko može pomisliti da tražite preko hleba pogače, a zapravo je nezaboravno iskustvo, naročito ako se uželite noćnog kupanja.

Bićete u potpunosti izolovani jer se u svim jedinicama jako vodi računa o privatnosti. Ležaljke su udaljene jedne od drugih, suncobrana nema jer prirodna hladovina okružuje plažu, pa je moguće smestiti se po želji.

Vile na vodi su tipične za smeštaj na Maldivima. Imaćete prilike da ovde boravite u luksuznom smeštaju iznad kristalno čistih voda. Ovi dvosobni apartmani nalaze se na kraju pristaništa i nude spektakularni panoramski pogled na okean. Luksuzni nameštaj, đakuzi sa pogledom – priuštite sebi takav luksuz.

Restorani

Gostima su na raspolaganju jedan švedski restoran i dva „a la carte“ restorana sa bogatim izborom lokalne i internacionalne kuhinje. Glavni restoran Maaniya nudiautentične lokalne ukuse, kao i jela iz celog sveta.

U restoranu Al Pontile se služi veliki izbor tradicionalnih italijanskih specijaliteta. Nudi pogled na okean i romantične večeri pod zvezdama.

Sun Star je tajlandski restoran koji u zanimljivom ambijentu nudi priliku da večerate ukusne obroke inspirisane Azijom. Restoran Southern Star je specijalizovan za složene dnevne obroke sa internacionalnim jelima i svežim morskim plodovima.

U restoranu Zero možete biti u potpunosti spojeni sa prirodom tako što ćete jesti na zemlji ili duboko u krošnjama drveća. Organska hrana se uzgaja u sopstvenom dvorištu ili u moru.

Šta ako vam dosade leškarenja na plaži?

Ostrvo je veliko, tako da je vožnja biciklom u egzotičnom ambijentu, nešto što će vam sigurno prijati. Hotel organizuje brojne aktivnosti kao što su takmičenja u odbojci, tenisu, badmintonu, košarci, vaterpolu... Teren za golf sa 9 rupa je na raspolaganju i nalazi se u okviru smeštaja.

Ono što ne bi trebalo da propustite je istraživanje podvodnog sveta dubinskim ronjenjem ili površinskim gnjurenjem. Maldivi su po ovome jedinstveni na svetu.

Wellness centar

Araamu spa centar se nalazi u centru ostrva u dubokom zelenilu i nudi usluge parnog kupatila, saune ili đakuzija, a možete da se prepustite i nekom od tradicionalnih istočnjačkih tretmana.

Samo ime ovog wellness centra nosi naziv koji na dhivehi jeziku znači „blaženo stanje opuštanja“, tako da unapred znate šta ovde možete da očekujete.

Paket za medeni mesec

Bilo da tražite nezaboravna adrenalinska iskustva ili mir i spokoj u senci palmi, budite sigurni da ste na pravom mestu i da ćete u ovom Sun Island Maldivespronaći odmor kakav želite. Za one koji su došli da ovde provedu medeni mesec, imamo dobre vesti – hotel će vam omogućiti specijalni paket i dodatne pogodnosti.

Dekoracija kreveta, korpa sa voćem i povrćem
15% popusta na prvi spa tretman
20% popusta na prvu večeru na destinaciji
Romantična večera na plaži
Boca penušavog vina/šampanjac
Plutajući doručak

Zaključak

Kada planirate savršeni medeni mesec koji će biti pravo bekstvo od svadbene gungule, teško da možete da nađete bolju destinaciju od Maldiva. Tajland, Bali, Mauricijus – zvuče izvanredno. Ali tirkizna voda, usluga u rizortima koja omogućava puno privatnosti, smeštaj na samoj obali mora ili tik iznad vode, koktel u ruci i romantične večeri pod zvezdama, najbolji su na Madivima.

Jer, evo šta je u pitanju. Maldivi su arhipelag koji čini preko 1000 ostrva, i smeštaj koji ćete izabrati preko turističkih agencija biće jedini rizort na ostrvu. To znači da ćete imati ostrvo samo za sebe i da ćete se sa ostalim posetiocima ostrva sretati samo kad vi to želite i ukoliko želite. Na vašem medenom mesecu čeka vas prava robinzonska avantura, puna slobode, šetnje,boravka na otvorenom i više od svega – nezaboravne romantike sa voljenom osobom.