Vijesti

SVEČANO NA SJEVERU HERCEGOVINE: POTPISIVANJE UGOVORA O IZGRADNJI FABRIKE METALSKIH PROIZVODA, POSAO ZA 250 RADNIKA


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Svečano potpisivanje ugovora između Općine Prozor-Rama i GS-HOLDING GmbH o izgradnji fabrike metalskih proizvoda bit će upriličeno u utorak, 26. aprila u 11 sati u zgradi te općine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ime Općine Prozor-Rama ugovor će potpisati načelnik Jozo Ivančević, a u ime GS – HOLDING GmbH direktorica Snježana Köpruner, saopćeno je iz Općine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U saopćenju stoji kako se ugovorom definiraju međusobna prava i obaveze koji će u konačnici rezultirati izgradnjom nove, suvremene fabrike u Poslovnoj zoni Izlaz u općini Prozor – Rama, a fabrika će poslovati pod nazivom “GS-RAMA” d.o.o.

  • Uvažavajući sugestije načelnika Ivančevića, Kopruner se kao investitor potrudila čak i arhitekturom fabrike i cijelog prostora uvažiti ljepotu okolnog pejzaža, posebno Ramskog jezera, te time dati potreban značaj daljnjem turističkom vrednovanju Rame – kazali su iz ove općine navodeći kako arhitekturu fabrike potpisuje arhitekt Josip Ledić iz Travnika.

Fabrika će imati više od 9000 četvornih metara zatvorenog prostora u kojemu će posao moći imati 200 do 250 osoba koji će raditi planiranu proizvodnju metalnih dijelova za njemačkog partnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo brzo, nakon uhodavanja posla, proizvodni asortiman bit će proširen na dijelove za električna dostavna vozila čiji je razvoj u završnoj fazi.

Osim proizvodnje metalnih dijelova, uz fabriku će se izgraditi i veliki solarni park za proizvodnju električne energije za potrebe fabrike i za prodaju na tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općina Prozor–Rama za tvornicu “GS- RAMA” d.o.o. osigurala je prostor veličine 100 hiljada četvornih metara, od nešto više od 300 hiljada četvornih metara ukupne površine Poslovne zone Izlaz, ističe se u saopćenju.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.



Hayat.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -