VijestiKompanije

Svečano otvaranje drugog Fabrika Coffee Shop-a u Sarajevu

23.02.2022. godine grad Sarajevo postaje bogatiji za još jedan specijalizirani Fabrika Coffee Shop u ulici Dalmatinska 2, na mjestu bivšeg kultnog kafića Theathar. Fabrika Coffee Sarajevo mladi je franšizni brend koji je prvi put prošle godine obogatio srce Baščaršije sa svojim inovativnim i najboljim konceptom pripremanja najukusnijih vrsta kafa za ponijeti. Ovog puta, grad Sarajevo dobiva još jednu jedinstvenu priču. Novi Fabrika Coffe Shop zasnovan na specijaliziranoj kafeteriji, coffee shop-u kao i jedinstvenim vrstama kafe koje imate priliku isprobati samo kod nas.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Drugi specijalizirani Fabrika Coffee Shop prepoznatljiv je po tome što samo u njemu možete pronaći različite vrste espresso blendova, različitih aroma i ukusa, kao i pojedinačnih singl origin kafa. Sve kafe uzgajane su na drugačijim plantažama pa samim tim će posjetioci imati jedinstvenu priliku probati kafe kao što su Guatemala, Rwanda, Burundi, Ethiopia, Kenya, a ono čime se  Fabrika Coffe Shop može posebno pohvaliti jeste jedna od najskupljih i najrjeđih sorti kafe na svijetu pod nazivom »JAMAICA«, poznata po slatkom cvijetnom okusu, laganoj kiselosti i nedostatku gorčine. Pored navedenih espresso blendova, singl origin kafa u bogatoj ponudi mogu se pronaći i posebne vrste različitih filter kafa kao što su French Press, Filter Coffee, Aero Press i V60, te jedinstvena domaća kafa na pijesku.

U proizvodnji kafe koristi se isključivo puno zrno. Fabrika Coffee Shop proizvodi kafu visokog kvaliteta. Posebnom tehnologijom dolaze do savršeno mljevene kafe, te su potrošačima obezbijedili samo svježe prženu kafu. Prepoznatljive arome kafa su ono što  brend Fabrika Coffee Shop izdvaja od drugih.

Osim ponude kafe, tu je i široka lepeza toplih i hladnih napitaka kao i posebnih kolača i slastica.

Pored veoma široke ponude drugi Fabrika Coffee Shop Sarajevo karakteriše i jedinstveno uređenje, jer svaki kutak ima svoju priču, a kuci mogu uživo gledati kako se njihova omiljena kafa priprema. Profesionalni i educirani baristi će se pobrinuti da objasne sve detalje i magične momente te pokažu zašto Fabrika Coffe Shop nosi prefiks “Najbolje kafe”.

Savršen espresso je dostupan svima, a na vama je da pronađete svoj blend. Pronađite samo najkvalitetnije sorte arabike i robuste za kafu premium kvaliteta. Fabrika Coffee Shop tim s posebnom pažnjom pristupa procesu selekcije podvrsta kafe širom svijeta, jer je zadovoljstvo potrošača najbitnije.

Fabrika Coffee Shop Sarajevo sve čitatelje poziva da zajedno isprobaju različite vrste najukusnijih i najkvalitetnijih kafa koje do sada niste imali priliku probati jer naša poruka za vas ovog puta je: kvaliteta je jedino što možemo da ponudimo!

Dobro nam došli!

Vaš II Fabrika Coffee Shop Sarajevo/Dalmatinska 2 – Ex Theathar

IZVOR:
Fabrika Coffee Shop Sarajevo
Agencija WE
Photo by: Enhad Goralija _goropro_

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -