Vijesti

Svečano otvoren West Gate retail park, nova shopping oaza Kantona Sarajevo

Direktor “Pennyja” Almedin Kadrić i načelnici sarajevskih općina Hadžići i Ilidža Hamdo Ejubović i Nermin Muzur svečanim presjecanjem vrpce danas su otvorili prvi retail park u Kantonu Sarajevo pod nazivom West Gate smješten na Mostarskom raskršću na broju 10. Vrijednost investicije koja se prostire na 40.000 metara kvadratnih je 13 miliona KM, a posao je ovdje našlo preko 100 radnika.

Neki od poznatih brendova koji su našli svoje mjesto u West Gate-u pored Penny plus, Penny marketa su i LC Waikiki, House, Sinsay, SportReality, DeFacto, InterSport…

„Izgradnja i otvaranje prvog modernog trgovačkog centra u Kantonu Sarajevo vidljivi je znak da Hadžići napreduju te da se afirmišu i kao centar trgovine. Ostvarena je izuzetno dobra i kvalitetna saradnja općinske administracije i investitora. Za nas je posebno važno što je u retail parku posao našlo preko 100 osoba“, kazao je načelnik Hamdo Ejubović.

Ovo je prvi retail park u Kantonu Sarajevo i simbolizuje zapadni ulaz u grad, zapadnjački shopping sistem sa mnoštvom popularnih maloprodajnih lanaca.



(Pressmedia)