Vijesti

Sveti Stefan ponovo otvara vrata za turiste, evo koja je cijena ulaznica

Sveti Stefan od danas je otvoren za turiste, prenose crnogorske Vijesti. Turisti će ulaz na srednjovjekovno utvrđenje plaćati 25 eura po osobi, dok će za djecu do 12 godina u pratnji roditelja ulaz biti besplatan.

Navodi se kako će se u grad ulaziti na svakih sat ili sat i po, a karte će se moći kupiti u shopping centru ispod ljetne pozornice.

Nesporazumi u proteklih dvije godine, zbog čega je Sveti Stefan bio zatvoren, po svoj prilici su donekle prevaziđeni na relaciji Vlada Dritana Abazovića – zakupac, biznismen Petros Statis, međutim, pred međunarodnim Arbitražnim sudom u Londonu i dalje se vodi spor, koji „Adriatic properties“ vodi zahtijevajući da mu se na ime kršenja ugovora isplati sto miliona eura, prenose Vijesti.

Također, postoji problem i sa mještanima, koji su prije dvije godine polomili kapiju na Kraljičinoj plaži i time je učinili javnom, da se na njoj mogu kupati svi, a ne samo gosti hotela.

Ipak, kapija je ponovo postavljena na jednoj od najljepših crnogorskih plaža te će biti rezervisana za goste od 8 do 20 sati, a potom otvorena za javnost.

BONUS VIDEO:

Objava Sveti Stefan ponovo otvara vrata za turiste, evo koja je cijena ulaznica prenesena sa portala Aloonline.ba.