Vijesti

TAJNA JE KOLIKO JE STIGLO PRIJAVA: DANAS SE OTVARAJU PONUDE ZA PRODAJU HOTELA IGMAN


U Agenciji za privatizaciju Kantona Sarajevo danas se otvaraju ponude za prodaju hotela Igman na olimpijskoj planini Igman po početnoj cijeni od 6 miliona 926.000 maraka.

– Otvaranju ponuda ne mogu prisustvovati novinari. Tajna je i koliko je prijavljeno i koji su potencijalni kupci. Nakon provjere ispravnosti ponuda počinju pregovori o prodaji hotela Igman koji se mogu završiti i danas, a mogu trajati i do 60 dana – kazali su u Agenciji za privatizaciju KS za Faktor.

Hotel Igman na olimpijskoj planini Igman do sada je na licitaciji nuđen 15 puta i nije se uspio prodati.

Agencija za privatizaciju Kantona Sarajevo je 26. novembra 2021. godine objavila Javni poziv za prodaju neposrednom pogodbom uništenog hotela Igman u agresiji na Bosnu i Hercegovinu, s početnom cijenom od skoro sedam miliona KM. Ova cijena je znatno niža od ranije predložene cijene od 9,2 miliona maraka, kada je propala prodaja hotela.

Svi koji su željeli učestvovati u kupovini hotela, kako je napisano u Javnom pozivu, uz naknadu za učešće od 5.000 KM, dok depozit iznosi 100 hiljada maraka.

Prodavac je preduzeće ZOI’84, a kupac je uvjetovan investicijom od 10 miliona KM u roku od tri godine.

– Dva miliona KM u prvoj godini od dana zaključenja ugovora, tri miliona KM u drugoj godini i pet miliona KM u trećoj godini – navodi se u Javnom pozivu.

Od ponuđača se traži da daju pismenu izjavu da će obavljati hotelsko-ugostiteljsku djelatnost, sportsko-rekreativnu djelatnost ili djelatnost iz domena zdravstvenih usluga. Osim toga, prije zaključenja kupoprodajnog ugovora mora se dostaviti bankovna garancija na iznos od 35 posto od ukupne vrijednosti predviđenih investicija. Garancija mora biti bezuvjetna, neopoziva i plativa na prvi poziv Kantonalne agencije za privatizaciju.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.



Hayat.ba