Vijesti

Tegeltija zahvalio Salinasu na pomoći koju Svjetska banka pruža BiH

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija primio je danas u Sarajevu u oproštajnu posjetu šefa Ureda Svjetske banke u BiH Emanuela Salinasa, s kojim je razgovarao o aktuelnim ekonomskim temama u BiH u kontekstu prevazilaženja izazova prouzrokovanih pandemijom koronavirusa, te nastavku realizacije započetih projekata.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Tegeltija je upoznao Salinasa o aktivnostima koje Vijeće ministara, u skladu sa svojim nadležnostima i u saradnji sa vladama entiteta, provodi u cilju stabilizacije ekonomskih prilika i poboljšanju privredne aktivnosti.

Na sastanku je razgovarano i o daljnjim aktivnostima na pripremi i odobravanju novih projekata, kao i o nastavku saradnje institucija u BiH sa tom međunarodnom organizacijom.

Predsjedavajući Tegeltija je tokom razgovora iskazao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i izrazio očekivanje da će takva saradnja biti nastavljena i ubuduće na obostrano zadovoljstvo i korist, te zahvalio na tehničkoj i stručnoj pomoći koju Svjetska banka pruža BiH, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -