Vijesti

“TGT” dozvolu za uvoz medicinskog kiseonika dobo tek 29. decembra 2021.

BANJALUKA – Firma “TGT” iz Laktaša od Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH dobila je dozvolu za uvoz medicinskog kiseonika 29. decembra prošle godine, potvrđeno je za Insajder.in iz Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Foto: Capital

“Pravno lice  „TGT“ a.d. Trn Laktaši podnijelo je Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH 13. decembra 2021. godine Zahtjev za dozvolu za obavljanje djelatnosti prometa lijekova na veliko. Po formalno potpunom zahtjevu, Agencija je u postupku inspekcijskog nadzora, utvrdila da pravno lice „TGT“ ispunjava uslove za obavljanje djelatnosti prometa lijekova na veliko za aktivnosti uvoza, nabavke, skladištenja i snabdijevanja lijekova sa posebnim uslovima čuvanja: medicinski gasovi,  te je dana 29. decembra izdato Rješenje kojim se odobravaju pobrojane aktivnosti”, navodi se u odgovoru na naša pitanja.

U odgovoru se napominje da je “Agencija bila u mogućnosti da izda Rješenje o prometu lijekova na veliko tek nakon što je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS utvrdilo ispunjenost uslova u pogledu kadra, prostora i opreme za promet lijekova na veliko i izdalo Rješenje 29. novembra 2021. godine”.

Podsjećamo, Insajder.in je nedavno objavio da je “TGT” pobijedio na međunarodnom tenderu i da će u narednom periodu isporučivati medicinski kiseonik Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

„Na osnovu prijedloga Komisije za provođenje otvorenog postupka sa međunarodnom objavom koji je objavljen na Portalu javnih nabavki donio sam odluku da se kao najpovoljnija ponuda u postupku nabavke medicinskih gasova za potrebe UKC RS izabere ponuda ponuđača „TGT“ Laktaši“, navodi se u odluci o izboru najpovoljnije ponude od 8. marta ove godine koju je potpisao direktor UKC-a Vlado Đajić.

Insajder.in

Objava “TGT” dozvolu za uvoz medicinskog kiseonika dobo tek 29. decembra 2021. prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -