Vijesti

Top 5 aplikacija za online poruke i pozive

Slanje tekstualnih poruka, slika, videzapisa te glasovnih poruka i upućivanje poziva putem aplikacija jedan je od najpopularnijih načina komunikacije u cijelom svijetu. Pogledaj koje su aplikacije najbolje za korištenje ovih usluga jer se nisu toliko promijenile u posljednjih godinu ili dvije, pa su mnoge aplikacije i dalje najbolje iako nisu najnovije.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Skype

Skype su osnovali estonski programeri Zahti Heinla, Priit Kasesalu i Jaan Tallinn, danski programer Janus Friis i švedski Niklas Zennstrom. Najistaknutija usluga prenosa glasa preko IP-a pokrenuta je u kolovozu 2003. Skype zapravo znači “Sky Peer to Peer”.

U studenom 2012. Microsoft je najavio da će Skype postati glavna Microsoftova usluga razmjene poruka, eliminirajući vlastiti Messenger. To je pokrenulo novi naglo korištenje Skypea. Skype se nametnuo kao vodeća platforma za glasovne video poruke. Platforma za brzu razmjenu poruka, dijeljenje datoteka i mogućnosti dijeljenja zaslona izuzetno su popularne. Microsoft je Skype pretvorio u dobitnu investiciju i sjajan program za mrežne glasovne i video komunikacije.

Snapchat

Snapchat je usluga slanja poruka putem fotografija i videozapisa. Snapchat smatraj uslugom razmjene fotografija za pametne telefone, ali s malim pomakom. Zaokret koji Snapchat čini jedinstvenim je činjenica da osobi koja prima fotografiju ili video omogućuje samo 10 sekundi gledanja ili manje prije nego što se izbriše. Drugim riječima, Snap je nestao u trenutku. 

Ova web lokacija na društvenim mrežama navodno briše ove poruke s poslužitelja.

Mogla bi zvučati kao neozbiljna ideja, šaljući nešto samo kako bi nestalo u nekoliko sekundi, ali Snapchat naizgled pokušava preokrenuti trend popularnih web stranica na društvenim mrežama koje sve snimaju i pohranjuju na neodređeno vrijeme, ako ne i trajno.

Singnal Private Messenger

Milijuni ljudi svakodnevno koriste Signal Private Messenger za besplatnu i trenutnu komunikaciju bilo gdje u svijetu. Šalji i primaj poruke, sudjeluj u HD glasovnim / video pozivima i istraži veći skup novih značajki koje ti pomažu da ostanete povezani. Signalova napredna tehnologija za zaštitu privatnosti uvijek je omogućena tako da se usredotočiš na dijeljenje važnih trenutaka s ljudima koji su ti važni.

Viber

Viber je besplatna aplikacija koja korisnicima omogućuje besplatne pozive / videopozive, poruke, besplatno slanje slika, videozapisa drugim korisnicima Vibera. Aplikaciju možeš izravno preuzeti na svoj pametni telefon ili računalo i samo uneseš svoj telefonski broj da bi započeli besplatno koristiti usluge Vibera. Od veljače 2015. godine Viber raspolaže sa 256 milijuna aktivnih mjesečnih korisnika.

WhatsApp

WhatsApp je najpopularnija aplikacija za razmjenu poruka na svijetu. Ima gomilu značajki, dobiva česta ažuriranja i pozitivno se natječe sa svakom drugom aplikacijom za razmjenu poruka ili poziva. Bez naknada WhatsApp koristi internetsku vezu tvog telefona kako bi ti omogućio svoje usluge WhatsApp ima 1,5 milijardi aktivnih korisnika mjesečno koji razmjenjuju gotovo 60 milijardi poruka u jednom danu.

Mobis

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -