Vijesti

Turska firma planira oživjeti turističku lokaciju u Sarajevu


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić ugostila je jučer sa gradskom vijećnicom Danijelom Šahat predstavnike turskog brenda „Mado“ koji je po osnovu Javnog poziva zakupio restoran i caffe sa baštom na obnovljenoj Bistričkoj stanici.

Vijest je to koju su građani i brojni turisti koji posjećuju bosanskohercegovačku prijestolnicu, dočekali sa velikim oduševljenjem.

Naime, riječ je o unutrašnjem prostoru površine 300 metara kvadratnih i vanjskom od 52 kvadrata.

“Vjerujemo da će ovo obnovljno zdanje velike historijske vrijednosti, sa upotpunjenim muzejskim i ugostiteljskim sadržajima, biti opet mjesto susreta, druženja, kulturnih i društvenih događanja značajnih za Grad Sarajevo”, kazala je ovim povodom gradonačelnica Karić.

Podsjećanja radi, kada se izgradila prije 116 godina, Bistrička stanica postala je jedno od najljepših i najfrekventnijih mjesta u gradu.

Gosti su zahvalili gradonačelnici na ugodnom razgovoru i prijemu, ističući ogroman turistički potencijal ove atraktivne lokacije sa fantastičnim položajem unutar gradske zone i predivnog pogleda na grad kojeg će nesumnjivo pohoditi gosti iz svih krajeva svijeta.


(Pressmedia)
- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -