Vijesti

U ovom bh. gradu trenutno se gradi čak devet proizvodnih hala u vrijednosti oko 50 miliona KM… Sve domaće firme!

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Kroz ovakav razvoj privrede i nove investicije omogućeno je stvaranje velikog broja novih radnih mjesta

U Gradu Živinice trenutno se gradi devet novih proizvodnih hala u vrijednosti oko 50 miliona konvertibilnih maraka.

Radi se o domaćim firmama iz Bosne i Hercegovine koje trenutno intezivno rade na izgradnji novih proizvodnih hala u Živinicama, čime će proširiti svoju proizvodnju i uticati na razvoj privrede u Gradu Živinice, rečeno je u gradskoj upravi.

Navode kako Grad Živinice posljednjih nekoliko godina pokazuje značajan napredak i kontinuiran rast privrede. Dakle, u oblasti povoljnog poslovnog ambijenta kako za domaće, tako i za inostrane firme koje ulažu i koje tek žele ulagati u ovu lokalnu zajednicu, Grad Živinice po svim pokazateljima stanja privrede znatno napreduje u odnosu na ostale općine i gradove na području Tuzlanskog kantona, prenosi BiznisInfo.

Naime, poboljšana poslovna klima uvjetovana većim angažmanom Gradske administaracije i lokalne vlasti kako bi se privukli novi i zadržali već prisutni investitori, zatim izgradnja i uređenje postojećih i novih poslovnih zona, kreiranje programa podrške novim i postojećim poduzetnicima, otvaranje mini poslovnog inkubatora za Start-up biznise, kreiranje pozitivne medijske slike, te otvaranje Centra za biznis doprinijeli su tome da je Grad Živinice u proteklom periodu ostvario zaista zapažene rezultate.

Opredjeljenje gradonačelnika Grada Živinice Samira Kamenjakovića da je razvoj privrede srca razvoja svake lokalne zajednice dovelo je do bolje saradnje sa privrednicima i novih investicija što je ubrzano vodilo razvoju kako privrede tako i samog Grada Živinice.

Kroz ovakav razvoj privrede i nove investicije omogućeno je stvaranje velikog broja novih radnih mjesta, rečeno je iz ureda gradonačelnika.(Pressmedia)

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -