Vijesti

Uber će početi proizvoditi električne automobile

Kalifornijski Uber, koji upravlja istoimenom transportnom platformom i britansko-američki proizvođač električnih vozila Arrival predstavili su planove za proizvodnju vozila koja bi Uber koristio širom Evrope.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Uber planira da formira potpuno električni vozni park u Londonu do 2025. godine.

To je još jedna potvrda kvaliteta kompanije Arrival, koja je upravo postala javno trgovana kompanija u martu, nakon spajanja s firmom za sticanje posebne namjene ili SPAC-om. Osnovan 2015. godine, Arrival takođe razvija dostavna vozila s električnom energijom (s UPS-om kao kupcem) i autobuse. Takođe ima podršku Hyundaija i Kie.

Arrival i Uber objavili su pregršt slikovnih prikaza interijera novog automobila i rekli da će konačni dizajn biti objavljen do kraja godine. Od sada do tada, ove dvije kompanije planiraju da uključe i neke pokretače u proces dizajniranja, prenosi SEEbiz.

Ono što se može vidjeti na objavljenim fotografijama nije neko radikalno preispitivanje kakav bi automobil trebalo da bude iznutra – zapravo, u poređenju s konceptnim automobilima koje svake godine viđamo na autosajmovima širom svijeta, to je sasvim poznato. Na ploču s instrumentima postavljen je veliki vodoravni displej, sličan onome što je u Teslinim modelima 3 i modelu Y (i nadolazećem osvježavanju modela S i modela X), a volan je takođe prilično sličan onome što se nalazi u Tesli, sa samo dva točkića za pomicanje i bez displeja za vozača.

Uber nije objasnio kada i kako se vozači mogu prijaviti za automobil koji dolazi, ali to će vjerovatno biti opcija kada postane dostupan. Vozači koji se prebace na električna vozila takođe će imati koristi od Uber Green-a, opcije koja putnicima omogućuje da posebno zahtijevaju potpuno električna vozila.

Usluga vožnje električnim vozilima proširila se na 1.400 novih sjevernoameričkih gradova i mjesta u januaru, a u London je stigla u martu.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -