Vijesti

Udruženje poslodavaca u FBiH oštro osuđuje bilo kakav napad na radnike

Iako se ne radi o članici UPFBiH, Udruženje oštro osuđuje ovaj događaj i naglašava da bila kakva sila i neprimjereno ponašanje bilo koga u poslovnom procesu, a prvenstveno poslodavca, nikada neće biti prihvatljivo niti opravdavano bilo kojim postupcima sa bilo koje strane. Niko nema pravo atakovati na život i zdravlje drugoga niti ga uznemiravati pod bilo kojim okolnostima I razlozima. Interes UPFBiH je zaštićen, siguran i zadovoljan radnik.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Radnik se u svakom društvu može najbolje zaštiti uspostavom jakog i održivog sistema zaštite koji podrazumijeva adekvatan, efikasan i primjenjiv krivični progon, kao i zaštitu svih radnika u građanskom postupku. UPFBiH smatra da je i velika ulogu Sindikata u kreiranju i praćenju uspostavljenih rješenja u praksi, te podržava svaki prijedlog Sindikata koji ide u pravcu zaštite radnika od ovakvih i sličnih napada.

Također, pravosuđe mora biti efikasnije jer kašnjenje po nekoliko godina u donošenju pravosudnih odluka ostavlja ogroman prostor pravnoj, a time i stvarnoj nesigurnosti naših građana, pa time i radnika.

UPFBiH podržava efikasnu aktivnost vlasti na istraživanju i procesuiranju odgovornih, piše Biznis.ba.

(Haber.ba)

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -