Vijesti

UniCredit Bank Banja Luka prva banka na tržištu BiH koja se pridružila Mastercardovoj Priceless Planet koaliciji

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

UniCredit Bank Banja Luka se pridružila inicijativi “Priceless Planet koalicija”, koju je pokrenula kompanija Mastercard, s ciljem da se u narednih pet godina podrži sadnja 100 miliona stabala u ugroženim područjima širom svijeta i na taj način pozitivno utiče na obnovu šumskog fonda globalno.

 

Proširenje saradnje između UniCredit Bank Banja Luka i globalne tehnološke kompanije Mastercard, s ciljem podrške dugoročnim ciljevima održivosti kroz “Priceless Planet koaliciju”, dešava se u svjetlu “Dana planete Zemlje”, koji se obilježava 22. aprila, kada ove dvije kompanije žele da ukažu na povećanu potrebu za zajedničkim angažovanjem svih ključnih aktera, kako bi se smanjila emisija štetnih gasova i uticalo na pozitivne promjene, s ciljem očuvanja životne sredine i biodiverziteta.

Povodom pridruživanja UniCredit Bank Banja Luka “Priceless Planet koaliciji”, Gordan Pehar, predsjednik Uprave Banke, istakao je: „Ponosan sam na činjenicu da je UniCredit Bank Banja Luka prva banka na tržištu koja se pridružila inicijativi “Priceless Planet koalicija”, čime još jednom potvrđujemo status lidera kada su pitanju aktivnosti i programi koje provodimo u domenu ESG-a (Environmental,Social, Governance), odnosno održivog poslovanja. UniCredit Bank Banja Luka, kao članica UniCredit Grupe, zauzima centralnu ulogu u procesu zelene tranzicije, s ciljem pružanja podrške novom načinu poslovanja i smanjenju negativnih uticaja na životnu sredinu. Saradnja sa Mastercardom, u sklopu ove inicijaitve, predstavlja jedinstvenu priliku da vlastitim primjerom pokažemo našu volju, želju i napore koje činimo kako bismo postavili temelje za bolje bodućnosti novih generacija, birnući o sredini u kojoj živimo.”

“Uvjerena sam da samo kroz funkcionalne inovacije i partnerstva od povjerenja možemo podržati i ubrzati izgradnju inkluzivne i održive digitalne ekonomije koja radi za svakoga od nas, bilo gdje na svijetu – a pri tom ostavljajući zdraviju planetu za buduće generacije. Obnavljanjem pravih stabala na pravim mjestima – Priceless Planet koalicija fokusirana je na to da maksimizira uticaj svakog od nas pojedinačno, kroz čvrsto utemeljenje u najboljoj naučnoj praksi, kvalitetnim procesima planiranja i praćenja, i saradnjom sa globalnom mrežom partnera. Zato mi je izuzetno drago što je UniCredit Bank Banja Luka prepoznala značaj priključivanja koaliciji i odlučila dati direktan doprinos obnovi šuma, aktivnim uključivanjem naših korisnika kroz korištenje digitanih novčanika, istovremeno dajući najbolji primjer i kreirajući bolje ekonomske prilike za lokalnu zajednicu”, rekla je Jelena Ristić, regionalna direktorica za tržišta Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore u kompaniji Mastercard.

S ciljem podrške ciljevima Priceless Planet koalicije, UniCredit Bank Banja Luka zajedno sa svojim klijentima pokrenula je kampanju koja će trajati do 30. septembra 2022. godine, u okviru koje će svaka transakcija m-karticom, odnosno mobilnom aplikacijom, u okviru koje je digitalizovana Mastercard kartica, značiti donaciju i sadnju jednog novog stabla, kao i podizanje svijesti da jednostavnim svakodnevnim aktivnostima svi možemo doprinijeti zdravijoj i zelenijoj budućnosti.

Priceless Planet koalicija je pokrenuta u januaru 2020. godine i ujedinjuje napore potrošača, finansijskih institucija, trgovaca i gradova u borbi protiv klimatskih promjena kroz obnovu 100 miliona stabala tokom narednih pet godina – zajedno sa stručnjacima za klimatske nauke i obnovu šuma iz internacionalnih instituta Conservation International (CI) i World Resources Institute (WRI).

Biznis.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -