Vijesti

UniCredit Bank: Kako do jednokratne novčane pomoći od 100 KM

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Prijava mladih za jednokratnu novčanu pomoć u visini od 100 konvertibilnih maraka uveliko je u toku, a već su počele i isplate, koje će se, prema informacijama Ministarstva finansija Vlade Republike Srpske, odvijati sukcesivno.

Jedan od uslova za dobijanje ovih sredstava je otvoren račun u banci, koji veliki broj mladih, posebno maloljetnih lica, nema, jer do sada nisu ni imali potrebu za tim.

Dobra vijest za sve srednjoškolce i studente je da im status srednjoškolca ili studenta daje pravo korištenja  paketa proizvoda i usluga, koji, pored tekućeg računa, uključuje i debitnu karticu, kao i mobilno bankarstvo, i to sve bez naknade. Prilikom otvaranja posebno popularnog MODULA paketa studenti nisu obavezni da dostave dokaz o statusu srednjoškolca ili studenta, međutim nakon godinu dana dužni su da banci dostave dokaz o svom statusu kako bi mogli nesmetano da koriste usluge osnovnog paketa računa bez naknade.

Mladi uzrasta iznad 18 godina račun mogu otvoriti sami, u bilo kojoj filijali banke, uz dostavljanje svega nekoliko dokumenata. Za maloljetna lica obavezno je da svu dokumentaciju potpiše roditelj ili staratelj kao zakonski zastupnik. Nije neophodno da maloljetnici imaju ličnu kartu. Umjesto nje mogu dostaviti pasoš ili rodni list.

Modula paket bez troškova mjesečnog održavanja je sjajna prilika za mlade koji tek ulaze u svijet finansija,kako bi se upoznali sa osnovnim bankarskim proizvodima i iskusili brojne prednosti mobilnog bankarstva. Za početak, ne moraju pred šalterom čekati na isplatu državne pomoći, već je mogu podići na bilo kom bankomatu uz pomoć platne kartice,koju su dobili bez naknade, u okviru paketa. Račun im može poslužiti za priliv honorara od studentskih poslova, dok putem aplikacije mogu plaćati račune i ispitne prijave.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć u visini od 100 konvertibilnih maraka, koju Vlada Republike Srpske dodjeljuje s ciljem poboljšanja materijalnog položaja mladih u Republici Srpskoj i ublažavanja posljedica djelovanja inflacije, imaju mladi, državljani Bosne i Hercegovine/Republike Srpske, sa prebivalištem u Srpskoj ili Brčko Distriktu BiH, , uzrasta od 16 do 29 godina, odnosno rođeni od 1. jula 1993. godine do 1. jula 2006. godine. Oni koji ispunjavaju uslove za isplatu jednokratne novčane pomoći,  a nemaju status srednjoškolca ili studenta, mogu za potrebe isplate jednokratne pomoći otvoriti tekući račun u Unicredit banci u konvertibilnim markama, čija naknada iznosi 1,50 KM. Detaljne informacije kako otvoriti račun u banci te koja dokumentacija je potrebna pogledajte ovdje.

Prijave za pomoć za mlade moguće je izvršiti do 25. jula 2022. na linku koji je objavljen na internet stranici Ministarstva finansija Republike Srpske, gdje su navedene i instrukcije za popunjavanje i uslovi koje zainteresovani moraju da ispune.

Biznis.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -