Vijesti

UniCredit Bank proglašena najboljom podskrbničkom bankom u Bosni i Hercegovini

UniCredit Grupa je, pored Bosne i Hercegovine, nagrađena u još pet zemalja u kojima posluje – Bugarskoj, Mađarskoj, Srbiji, Sloveniji i Austriji, kao i u regionu Centralne i Istočne Europe.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Almir Gredić – PR / Haber.ba

Almir Gredić, član Uprave za korporativno bankarstvo UniCredit Bank d.d. ovim povodom je izjavio: “Ponosni smo na naše usluge podskrbnika i iznimno nam je zadovoljstvo što smo i ove godine potvrdili vodeću poziciju u Bosni i Hercegovini. Želio bih iskoristiti ovu priliku da se zahvalim timu na uloženom trudu kako bismo osigurali dosljedno visoku razinu kvalitete naših usluga i, naravno, da se zahvalim našim klijentima, koji nam pružaju platformu za ostvarenje ovako velikih uspjeha.”

Nagrade po regijama i državama dodjeljuje urednički odbor časopisa Global Finance uzimajući u obzir istraživanje tržišta, mišljenja stručnjaka te podatke dobijene od banaka, kako bi odabrao institucije koje pouzdano pružaju najbolje usluge na lokalnim tržištima i regijama.

Kriteriji uključuju odnose s klijentima, kvalitetu usluge, konkurentnost cijena, jednostavnost rješavanja izvanrednih zahtjeva, tehnološke platforme, post-settlement poslovanje, planove poslovnog kontinuiteta i poznavanje lokalnih propisa i praksi, pri čemu su se UniCredit Grupa i UniCredit Bank d.d. svojim stručnim znanjima o regulativi tržišta i usluga povezanih s finansijskim instrumentima istakli među ostalim bankama.

(Haber.ba)

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -