Vijesti

Uskoro potpisivanje ugovora za auto-put Vukosavlje-Brčko i Bijeljina-Brčko

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će uskoro biti potpisan ugovor za izgradnju dionica auto-puta od Vukosavlja do granice sa Brčko distriktom, kao i od Bijeljine prema Brčkom.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

„Republika Srpska ima potencijal da to radi. Republika Srpska je najniže zadužena zemlja u regionu imajući u vidu domaći proizvod“, rekao je Dodik danas u Banjaluci.

On je naveo da Republika Srpska ima mogućnosti za investiranje, te dodao da će do kraja mjeseca biti položen kamen temeljac za fabriku u Aleksandrovcu u kojoj bi trebalo biti zaposleno više od 600 radnika u oblasti elektronike i auto-opreme.

Govoreći o kapitalnim turističkim projektima Republike Srpske, Dodik je rekao da Republika Srpska neće ulagati u projekate „Trebinje rizort“ i Turistički centar Klekovača jer su to privatne inicijative.

„Nit je Klekovača nit je rizort u Trebinju pitanje za državnu vlast. Mi smo samo tu kao podrška“, istakao je Dodik novinarima.

On je dodao da je Trebinje značajno podiglo svoju turističku ponudu i kapacitet, te da postaje jedna od najfrekventnijih i najomiljenijih regionalnih turističkih destinacija.

Dodik je rekao da će sutra posjetiti tu lokalnu zajednicu, koja obilježava krsnu slavu, a u kojoj bi tada trebao boraviti i srpski teniser Novak Đoković.

Govoreći o izgradnji ski-centra na Manjači, Dodik je podsjetio da je prvi korak izrada prijedloga zoning plana, plana parcelacije, a nakon čega će se ići u izuzimanje zemljišta.

„U roku od tri do četiri godine tamo će i postojati sadržaji koji su juče predstavljeni“, rekao je Dodik.

Odgovarajući na pitanje novinara o navodima da ne postoji analiza isplativosti projekta ski-centra na Manjači, Dodik je rekao da postoje ispitivanja, pretprojektne i istražne radnje, te prostorni plan Republike Srpske koji je predvidio taj projekat.

„Naravno da će biti opstrukcija onih koji ništa ne znaju nego samo da opstruišu. Taj centar će biti izgrađen“, istakao je Dodik.

On je rekao da bi taj centar trebao biti izgrađen po uzoru na Zlatibor u Srbiji.

Dodik je, govoreći o Rudnicima željezne rude (RŽR) „Ljubija“, rekao da su sve aktivnosti koje Republika Srpska tu provodi upućene ka ostvarivanju interesa grada Prijedora.

„Taj RŽR u svojoj strukturi vlasništva ima niz igrališta, stadion u Prijedoru, salu. Mi smo rekli da neće doći do dokapitalizacije dok se ta imovina ne iznese i stavi u vlasništvo grada Prijedora“, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da u privatizovanoj Fabrici glinice „Birač“ Vlada Republike Srpske ima 13 odsto udjela u vlasništvu, te istakao da je laž da je taj udio prodat.

„Ono što je urađeno jeste da smo potraživanja, koja mi imamo iz stečajnog postupka, sto odsto namirili. To je jedinstven slučaj. Umjesto da se to pohvaljuje, ovdje se nešto napada i govori. To ne prejudicira vlasništvo, vlasništvo je već određeno. Ako stečajni upravnik izniveliše to preduzeće, preduzeće se vraća prethodnim vlasnicima, ono što ostane od preduzeća. Niko nije prejudicirao vlasništvo niti potraživanja mogu da odrede karakter vlasništva“, rekao je Dodik.

BONUS VIDEO:

Objava Uskoro potpisivanje ugovora za auto-put Vukosavlje-Brčko i Bijeljina-Brčko prenesena sa portala Aloonline.ba.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -