Vijesti

USPOSTAVLJENA DIREKTNA AVIOLINIJA SKOPLJE – SARAJEVO


TAV Airports sinoć je, 2. oktobra, na Međunarodnom Aerodromu u Skoplju organizovalo proslavu za prve putnike nove linije Skoplje-Sarajevo, koju je uspostavila AEGEAN Airlines, grčka vodeća aviokompanija i članica Star Alliance.

Tri leta sedmično

Uz prvi let sa Međunarodnog Aerodroma u Skoplju, AEGEAN je uspostavio liniju između dva glavna grada u letjelici ATR72-600, sa tri leta sedmično. Putnici će letjeti iz Skoplja za Sarajevo svakog ponedjeljka, srijede i petka.

Ljubazno osoblje Međunarodnog aerodroma u Sarajevu je toplo dočekalo sve putnike koji su doletjeli iz Skoplja uz simbolične poklone u znak dobrodošlice u glavni grad Bosne i Hercegovine – Sarajevo.

AEGEAN povećava svoje prisustvo

  • Drago nam je što AEGEAN povećava svoje prisustvo na našem tržištu, uz novu destinaciju iz Skoplja pored Atine, odnosno, Sarajevo. AEGEAN će letjeti tri puta sedmično iz Skoplja za Sarajevo i zahvaljujući dobroj povezanosti sa postojećom linijom Atina-Skoplje osigurati glatko iskustvo putovanja na područje Balkana. Vjerujemo da će ova nova linija ispuniti potrebe putnika da brzo i udobno stignu u Sarajevo iz Skoplja za nešto više od sat vremena, umjesto da koriste kopneni prijevoz koji traje satima i obuhvata iscrpljujuće putovanje između dva glavna grada. Sada putnici iz Sarajeva mogu letom AEGEAN doputovati do Skoplja za oko sat vremena, posjetiti poznate znamenitosti i kulturno naslijeđe tokom kratkih posjeta gradu ili produženih rekreacijskih putovanja u našu zemlju”, izjavio je Nejat Kurt, generalni direktor TAV Macedonia.

Hayat.ba