Vijesti

WizzAir će već od ljeta letjeti iz Mostara?

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić, zajedno s direktorom Zračne luke Mostar Ivanom Ljubićem, razgovarao je u Budimpešti s predsjednikom Uprave mađarske aviokompanije “Wizz Air” Robertom Careyom.

Na sastanku se razgovaralo o saradnji Zračne luke Mostar i kompanije Wizz Air. Predsjednik Wizz Aira Carey objasnio je tok procesa koji se odnosi na usklađivanje potrebnih procedura i najavio otvaranje zračne veze iz Mostara prema jednom od talijanskih gradova već na ljeto, saopćeno je iz Grada Mostara.

Sastanku predstavnika Grada Mostara, Zračne Luke Mostar i Wizz Aira prisustvovao je i Davorin Primorac, direktor Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA), koji je predstavio globalne prednosti Zračne luke Mostar, kao i opće stanje u zračnom prometu Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je zaključeno kako je potreban nastavak kontinuiranog i zajedničkog rada svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini, kao i nivoa upravljanja unutar zračnog prostora kako bi Mostar otvorio brojne linije, a za koje evidentno postoji potencijal.

Istaknuto je kako su za mostarski aerodrom s dolaskom nove turističke sezone dogovoreni redovni sezonski letovi za Düsseldorf, a uskoro bi trebali slijetati i čarter avioni iz Poljske, Mađarske, Italije i Jordana.



(Pressmedia)