Vijesti

Zatvoren 16. Međunarodni sajam privrede Tešanj – BiH 2022

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Privredna manifestacija, 16. Međunarodni sajam privrede Tešanj – BiH 2022  koja se održavala od 21. do 24. septembra na lokalitetu DC Carina Kraševo – Tešanj, danas zatvara svoja vrata u 17 sati.

Na ovogodisnjem sajmu upriličen je bogat konferencijski program. Pored ceremonije svečanog otvaranja, održan je niz popratnih manifestacija, panela, panel diskusija, kao i prezentacije banaka i osiguravajućih društava. U konferencijakom dijelu navedenog privrednog događaja upriličeno je i potpisivanje Memoranduma o saradnji sa BBI bankom.

Sajam je okupio veliki broj izlagača, privrednih subjekata iz Bosne i Hercegovine, kao i inostranih privrednih subjekata. S obzirom na dvogodišnju pauzu zbog Covid-19, Sajam je nadmašio očekivanja organizatora, te prevazišao prethodno održani Sajam u 2019. godini u pogledu broja učesnika i broja posjetilaca. Na 5.000 m2 zatvorenog i preko 10.000 m2 otvorenog izložbenog prostora, svoje proizvode i usluge prezentovalo je preko 300 izlagača iz više od 10 zemalja.

Osim što nosi epitet međunarodnog karaketera, Sajam je pokazao kako su Tešanj i tešanjska privreda pokretač svih pozitivnih privrednih procesa. Energija koja je proizašla, kao i reakcije i zaključci, kako izlagača, tako i posjetilaca, relevantan su pokazatelj opravdanosti održavanja ove privredne manifestacije koja predstavlja izvrsnu platformu za povezivanje, ne samo privrednog sektora, nego i gradova, kao i regiona, te daje na značaju povezivanja kompanija u regionu stvarajući pretpostavke za efikasniji uticaj na kvalitetniji poslovni ambijent, saopćeno je iz Udruženje privrednika „Biznis centar“ Tešanj.

 

Biznis.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -