Vijesti

Zaustavili prodaju kriptovaluta

Kompanija za finansijsku tehnologiju PayPal je donela ovakvu odluku jer radi na ispunjavanju novih pravila o kripto promocijama.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Britanski finansijski regulator treba da uvede stroža pravila kako bi ograničio način na koji se kriptovalute reklamiraju britanskim potrošačima, uključujući i obavezu da kripto firme nose upozorenja o riziku i ukidaju bonuse „pozovi prijatelja“, prenosi Reuters.

PayPal će od 1. oktobra „privremeno pauzirati“ mogućnost kupcima da kupuju kriptovalute na svojoj platformi jer radi na ispunjavanju novih propisa, koji stupaju na snagu 8. oktobra, navodi se u e-poruci koju je kompanija uputila kupcima. Rečeno je da očekuje da će ponovo početi sa prodajom „početkom 2024. godine“.

„PayPal dosledno i blisko sarađuje sa regulatorima širom sveta kako bi se pridržavao važećih pravila i propisa na tržištima na kojima posluje“, rečeno je klijentima u mejlu, čiju je kopiju kompanija podIJelila sa agencijom Reuters. Navedeno je da kupci mogu da drže i prodaju svoje kriptovalute „u bilo kom trenutku“.

Ovu vijest su ranije prenijeli kripto mediji, uključujući CoinJournal.

PayPal je prvi put pokrenuo kupovinu i prodaju kriptovaluta u Velikoj Britaniji 2021. godine.

Regulatori širom sveta sve više traže da regulišu kripto imovinu, nakon što je kolaps nekoliko kripto firmi, uključujući FTX prošle godine, ostavio investitore amatere sa velikim gubicima.

Nakon što su cijene tokena dramatično pale prošle godine, cena vrhunske kriptovalute bitcoina se postepeno oporavila, do sada ove godine porasla je za oko 76 odsto. Ipak, njegova cijena je na manje od polovine maksimuma svih vremena postignutog u novembru 2021. godine.

Ranije ovog mijeseca, akcije kompanije PayPal su porasle kada je objavljeno da je lansirao stabilnu valutu u američkim dolarima, neku vrstu kriptovalute dizajnirane da održava konstantnu cijenu tako što je vezana za stabilnu imovinu.

BONUS VIDEO:

 

Objava Zaustavili prodaju kriptovaluta prenesena sa portala Aloonline.ba.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -