Vijesti

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA GREENCBC | Hayat.ba


- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Obavještavamo sve članove mreže GreenCBC i sve zainteresovane strane u oblasti bioekonomije da će se Završna konferencija projekta GreenCBC implementiranog u sklopu programa Interreg-IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020. održati 27. oktobra 2022. u 9 sati, Vijećnica Hrvatske gospodarske komore, Rooseveltov trg 2.

Glavni cilj projekta Prekogranična mreža u području otvorenih inovacija u bioekonomiji (GreenCBC) je uspostaviti prekograničnu mrežu u području otvorenih inovacija u bioekonomiji kao rješenje za povećanje suradnje između malih i srednjih poduzeća (MSP), poduzetničkih potpornih institucija (PPI) te institucija za istraživanje i razvoj kako bi se stvorile održive veze među svim relevantnim dionicima u pogledu istraživanja, razvoja i inovacija.

Bioekonomija je dio aktivnog plana Europske unije kojim će Europa postati prvi ugljično-neutralni kontinent do 2050. godine. Stoga je Europa odredila smjer prema održivom gospodarstvu s ciljem smanjenja potreba za novim resursima i zamjenom fosilnog ugljika s obnovljivim ugljikom iz biomase.

Cijenili bismo da se pridružite ovom događaju i iz prve ruke saznate izazove i prilike očuvanja prirodnog kapitala, zaštite okoliša i očuvanja dostupnosti prirodnog kapitala cjelokupnom stanovništvu, kao nezaobilazna pretpostavku održivog razvoja.

Molimo vas da se prijavite obrascem na stranici Hrvatske gospodarske komore Hrvatska gospodarska komora (hgk.hr) najkasnije do 26. listopada 2022., do 15 sati.

Postanite član GREEN CBC mreže:

Ukoliko ste zainteresovani da koristite pogodnosti umrežavanja u oblasti bioekonomije, postanite član naše mreže koja obuhvata organizacije za podršku poduzetništvu, mala i srednja preduzeća i naučno istraživačke institucije iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Član naše mreže možete postati jednostavnom registracijom putem slijedećeg linka:  https://greencbc.eu/account/registracija/  

Osnovne informacije o projektu:

–       Program: Interreg-IPA CBC Program Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020.
–       Vodeći partner: Hrvatska gospodarska komora
–       Partneri: Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis iz Crne Gore i Udruženje za razvoj Nerda iz Bosne i Hercegovine, Centar kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj iz Hrvatske
–       Ukupna vrijednost projekta: 680.529,23 EUR
–       Trajanje projekta: 1.9.2020. – 31.10.2022.
–       Web stranica projekta: https://www.greencbc.eu

Više informacija o programu Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. možete pronaći na https://www.interreg-hr-ba-me2014-2020.eu/

Projekt je sufinansiran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.



Hayat.ba

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -