Vijesti

Završne pripreme za 49. sajam šljive u Gradačcu

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

U Turističkoj zajednici Grada Gradačac vrše se završne pripreme za početak 49. međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije – “Sajam šljive”, koji će biti održan od 24. do 27. augusta.

Postavljaju se štandovi i uređuju izložbeni prostori. Na Poljoprivrednom fakultetu u Sarajevu vrši se analiza kvaliteta prijavljenih prozvoda za dodjelu sajamskih medalja, saopćeno je iz Press službe “Sajma šljive”.

– U godini kada se pripremamo za jubilarno 50. izdanje ove sajamske manifestacije očekujemo dolazak oko 300 izlagača iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona i Turske. Ove godine ćemo među izlagačima imati nekoliko firmi iz Bosne i Hercegovine koje su lideri u pojedinim granama prehrambene industrije. Na sjamu će biti predstavnici poljoprivrednih i proizvođačkih zadruga i otkupljivači voća i povrća – ističe voditelj Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Gradačac Ensar Mešanović.

Na 49. međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije u Gradačcu predstavit će se dugogodišnji prijatelji ove manifestacije kao što su Lactalis BH, Meggle, Agragold, Bimal, BH Telecom.

I ove godine kolektivne izložbene štandove imat će firme, zanatlije i poljoprivredni proizvođači iz gradova Srebrenik i Bijeljina, općina Modriča i Doboj-Istok, te članovi Udruženja poslodavaca Brčko Distrikta BiH, privrednih komora TK i USK, Obrtničke komore Tuzlanskog kantona kao i Turističke zajednice Tuzlanskog kantona.

– Vjerujemo da će učesnici i posjetioci biti zadovoljni sajamskom ponudom koju i ove godine prate brojni stručni i naučni sadržaji. Peti puta bit će organizovan i međunarodni sajam pčelarstva – najavljuje Mešanović.

Partner sajma je Grad Gradačac. Pokrovitelji su Vlada Tuzlanskog kantona, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH.

Sajamske dane će pratiti bogat kulturno zabavni program a za goste, izlagače i posjetioce će biti organizovana i tradicionalna “Plava noć”.

 

(fena)

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -