Vijesti

ZBOG SANKCIJA / Imovina Rafinerije Bosanski Brod u Srbiji i Hrvatskoj prelazi na IRB

Vlada Republike Srpske donijela je odluku o prenosu imovine Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu, koja se nalazi u Hrvatskoj i Srbiji, na Fond za upravljanje nekretninama i potraživanjima u vlasništvu Republike Srpske, a.d. Banjaluka.

Kako je objavljeno u “Službenom glasniku Republike Srpske”, u pitanju su nekretnine koje se nalaze u pasivnom podbilansu preduzeća, prilikom izrade programa privatizacije.

Prvi od njih, poslovni prostor u Zagrebu od 209,3 metra kvadratna, nalazi se na Savskoj cesti i vrijedan je gotovo 619.000 maraka.

U Hrvatskoj je i odmaralište “Valdarke” koje se na 2.400 kvadrata prostire u Malom Lošinju. Njegova procijenjena vrijednost je 1.086.259 KM, prenose Nezavisne novine.

Što se tiče Srbije, Vlada RS na sebe prenosi dvosoban stan koji se koristi kao poslovni prostor, a nalazi se u Ulici maršala Birjuzova 30 u Obilićevom vencu u Beogradu, a procijenjena vrijednost mu je 796.699 KM.

– Obavezuje se IRB, koji upravlja Fondom za upravljanje nekretninama i potraživanjima u vlasništu Republike Srpske, da u saradnji sa Rafinerijom nafte izvrši sve radnje neophodne za upis prava vlasništva ili drugi način raspolaganja imovinom – navodi se u odluci Vlade Republike Srpske.(Pressmedia)