Vijesti

Žena nije provjerila bankovni račun 60 godina, a onda ju je dočekalo iznenađenje

Jedna Škotlanđanka koja je ponovo otkrila da ima bankovni račun koji nije koristila skoro 60 godina šokirala se kada je saznala da se stanje od 2,5 funti (oko 5,60 KM) pretvorilo u 250 funti (oko 562 KM).

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Kerol Alison (74) je uplaćivala po šiling na bankovni račun svake nedjelje kada je živjela sa svojom bakom. Tada je imala šest godina. Džeparac je deponovan u štedionici povjerenika, koja je kasnije postala banka TSB. Šest decenija kasnije pronašla je bankovnu knjižicu zaboravljenog računa dok je čistila svoju kuću. Kada je posjetila banku, saznala je da dvije i po funte koje je sakupila sada vrijede 250 funti.

Kada račun nije korišćen 15 godina u Velikoj Britaniji, novac se šalje u Fond za povraćaj. Čak 35 banaka i građevinskih društava u toj zemlji je tu upisano, a zahvaljujući njemu Kerol može da podigne svoju štednju.

“Sjećam se velikog sjajnog drvenog pulta u banci i bake koja nas je upoznala sa blagajnikom. On bi ručno popunjavao štednu knjižicu i onda bismo ponovo odneli naše knjižice kod bake. To je baš bila stvar za odrasle”, ispričala je penzionerka za BBC.

Kerol je dobila bankovnu knjižicu kada je njena baka umrla 1969. godine, ali je u međuvremenu zaboravila na nju. Ponovo ju je otkrila zajedno sa dvije druge koje datiraju iz 80-ih.

“Mislila sam da probam jednu. Bila sam zaista zadovoljna i naglas sa se zahvalila svojoj baki kada su mi rekli da imam 250 funti. Rekli su da je kamata nastavila da teče sve to vrijeme. Sada ću da provjerim koliko se nakupilo na druga dva računa. Ovo je veoma je uzbudljivo”, rekla je Kerol.

BONUS VIDEO:

Objava Žena nije provjerila bankovni račun 60 godina, a onda ju je dočekalo iznenađenje prenesena sa portala Aloonline.ba.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -