Tehnologija

Stiže prvo ažuriranje za Galaxy A53 5G

Još jedan Samsungov mobilni uređaj objavljen prije nekoliko tjedana ažurira se sigurnosnom zakrpom iz travnja 2022.

Samsung sada uvodi sigurnosnu zakrpu iz travnja 2022. kroz novo ažuriranje firmvera za Galaxy A53 5G u Južnoj Koreji i Indiji.

U Samsungovoj domovini Južnoj Koreji, ažuriranje za Galaxy A53 nosi verziju firmvera A536NKSU1AVCC . U međuvremenu, kupci Galaxy A53 u Indiji mogu identificirati ažuriranje prema verziji A536EXXU1AVCD .

Ažuriranje sadrži sigurnosnu zakrpu iz travnja 2022., ali verzije firmvera ukazuju da su možda bile uključene i druge značajke i/ili poboljšanja. Dnevnik promjena ne spominje ništa konkretno, ali trebali biste paziti na dodatke.

Kao i obično, novo ažuriranje firmvera za sada je dostupno samo na odabranim tržištima, ali uskoro bi se trebalo pojaviti u više regija.

Ako niste baš pratili događanja u tech svijetu u posljednje vrijeme i niste baš upoznati s novom Galaxy A serijom i konkretno Galaxy A53 modelom, on stiže kao nasljednik odlične prošlogodišnje Galaxy A52 serije.

Iako je dizajnom gotovo identičan prethodniku, ispod haube uređaja se dogodilo par promjena, a možda ona glavna je novi čip, konkretno, novi Exynos 1280, koji stiže umjesto Snapdragona 750G u prošlogodišnjem Galaxy A52 5G.

Što se tiče kamera, one su ostale iste kao kod prethodnika. Dakle, Galaxy A53 5G je opremljen glavnom optički stabiliziranom kamerom od 64 MP, 12 MP širokokutnom, 5 MP makro kamerom te senzorom dubine.

Nažalost još nismo imali priliku isprobati novi Galaxy A53 5G te stoga ne možemo reći radi li novi procesor značajnije razlike u vidu procesorske snage, obrade fotografija, snimanja videozapisa te imali li razlike u sveukupnom iskustvu korištenja.

Objava Stiže prvo ažuriranje za Galaxy A53 5G prenijeta sa portala Bajtbox.