Vijesti

Ukidaju se kovid potvrde u tržnim centrima

PODGORICA – U Crnoj Gori se od sutra ukidaju kovid potvrde u tržnim centrima, a pod određenim uslovima biće dozvoljeno i prisustvo publike na utakmicama koje se održavaju u sportskim objektima, predviđeno je novim epidemiološkim mjerama koje će važiti do 18. februara.

FOTO: Pixabay

Direktor Instituta za javno zdravlje u Podgorici Igor Galić rekao je da je Vlada nove mjere usvojila shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Galić je pojasnio da se prisustvo publike sportskim takmičenjima u sportskim objekta dozvoljava do četvrtine od ukupnog broja mjesta za sjedenje, uz posjedovanje kovid potvrde, nošenje maske i odstojanja od dva sjedišta između gledalaca.

On je rekao da je, nakon porasta broja oboljelih krajem prošle i početkom januara ove godine, uslijedio pad broja registrovanih slučajeva, tako da ih u posljednje dvije sedmice manje za 50 odsto nego u prethodne dvije.

“Bez obzira na ovaj podatak, dnevni nivo obolijevanja je i dalje visok, tako da opuštanja ne treba da bude”, izjavio je Galić na konferenciji za novinare.

On je istakao da je svakako i dalje neophodno da se poštuju protivepidemijske mjere, sa posebnim akcentom na vakcinaciju. Srna

Objava Ukidaju se kovid potvrde u tržnim centrima prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.