Edukacije

Seminar: Kako prepoznati i spriječiti lažna bolovanja

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Opis:

Svrha interaktivnog seminara je upoznavanje polaznika s praktičnim i teorijskim osnovama upravljanja apsentizmom, kako bi stečeno znanje mogli prenijeti u svoju organizaciju, identificirati kritične točke i djelovati po istima.

Upravljanje apsentizmom jedan je od ključnih poslovnih procesa unutar sustava upravljanja ljudskim potencijalima. Svjedoci smo zadnjih nekoliko godina, da sve više kompanija identificira problem nedostatka radnika, posebno kada su na bolovanju.

Kao posljedica toga, većina bolovanja se proglašava lažnim, što može dovesti do narušenog povjerenja između poslodavca i radnika, pa i trajnog odlaska radnika iz organizacije, čime kompanije narušavaju vlastitu produktivnost uz porast troškova poslovanja.

Apsentizam radnika jedan je od naj značajnih aspekta troškova rada – 38% plaća isplati se za rad koji se nikada ne obavi.

Na ovom interaktivnom webinaru naučit ćete kako izmjeriti stanje apsentizma u Vašoj organizaciji, kako identificirati uzroke, suočiti se s posljedicama, te na koji način svojim djelovanjem možete značajno smanjiti troškove vezane za isto. Poseban aspekt biti će stavljen na identifikaciju lažnih bolovanja i mjere koje kompanija, kao poslodavac, može poduzeti da spriječi nepoželjna ponašanja.

Više o edukaciji

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -