Edukacije

Seminar za pripremanje pravosudnog ispita

Kantonalna privredna komora Tuzla obavještava sve zainteresovane kandidate da počinje formiranje grupe  za organizaciju Seminara za pripremanje polaganja pravosudnog ispita.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Program seminara provodit će se na osnovu i u okviru Programa polaganja pravosudnog ispita od 11.10.2018.godine i Pravilnika o polaganju pravosudnog ispita od 11.12.2019.g, izmjene i dopune od 18.3.2020.g. Federalnog ministarstva pravde.

Predavači na seminaru su članovi/ispitivači Komisije za polaganje provosudnog ispita na nivou Federacije Bosne i Hercegovine.

Seminar će trajati 15 dana (7 vikenda) i obavljat će se u velikoj sali Kantonalne privredne komore Tuzla, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, u skladu sa propisima nadležnih organa.

U toku seminara obradit će se materija iz krivičnog prava, građanskog prava sa porodičnim pravom, privrednog prava, upravnog i radnog prava, ustavnog sistema i organizacije pravosuđa.U okviru seminara realizirat će se i praktične vježbe (pismeni radovi) za polaganje pismenog dijela ispita iz krivičnog i građanskog, odnosno porodičnog prava. Nakon završetka obuke,  polaznici će dobiti potvrdu o pohađanju seminara za pripremanje polaganja pravosudnog ispita.

Broj mjesta je ograničen na 30 kandidata. Prijave ostaju otvorene do popune mjesta.
 
Datum početka seminara će se odrediti nakon formiranja grupe.
Iznos kotizacije je 995,00 KM po polazniku. U cijenu je uračunat i PDV. Navedeni iznos se može platiti u tri rate.

Molimo, ukoliko ste zainteresovani za učešće na navedenom seminaru da popunjenu prijavu, u prilogu, pošaljete na e-mail edina@kpktz.ba ili fax broj 035 369 552.
Kontakt osoba Edina Kurtić, telefon broj 035 369 551.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -