Edukacije

Važnost cyber-sigurnosti unutar sigurnosnih sistema

SYS Company d.o.o. Sarajevo, value-added distributer premium brendova iz svijeta IT-a, ovlašteni je value-added distributer renomiranih svjetskih proizvođača na polju tehničke sigurnosti i naprednog videonadzora, Vivotek, Gentec i Hanwha Techwin. Stoga svi partneri SYS Companya imaju dostupnu opremu vrhunskog premium kvaliteta dva proizvođača videonadzorne opreme i to Vivotek i Hanwha Techwin, te softver za upravljanje sigurnošću kompanije Genetec. Radi se o brendovima koji su svoju svjetsku reputaciju stekli dugogodišnjim radom i razvojem, s fokusom na zaštiti ne samo štićenih objekata i površina, nego i na zaštiti samih podataka prikupljenih u tom procesu.

Kompanija VIVOTEK Inc., osnovana u februaru 2000. godine, tajvanski je proizvođač sigurnosnih rješenja sa fokusom na IP videonadzor. Jedan su od vodećih svjetskih brendova u domenu sigurnosnog nadzora. Vivotek je posvećen izgradnji ekosistema za industriju IP nadzora i teži dugoročnoj saradnji i rastu sa svim partnerima koji dijele zajedničku misiju dostizanja sigurnog društva i okruženja. 

Svijet koji se neprestano mijenja, uz značajne efekte globalne pandemije COVID19, uzrokovao je velike promjene u načinu na koji ljudi vode svoj svakodnevni život. Rad na daljinu postao je uobičajan, čime se znatno povećala online aktivnost. Preduzeća se neizbježno, više nego ikada, oslanjaju na računare, senzore i uređaje povezane s IOT/IIOT, što također privlači pažnju cyber kriminalaca.

Održavanje dobrog Cybersecurity-a ključno je, posebno za firme i institucije. VIVOTEK itekako razumije važnost Cybersecurity-a i veliku pažnju posvećuje razvoju sigurnosnog okruženja za podizanje stepena cyber sigurnosti. Napori za osiguranje kvaliteta ugrađeni su u životni ciklus proizvoda, uključujući razvoj, provjeru, proizvodnju, isporuku i servis. Konstantno ocjenjujemo i unaprjeđujemo naše napore u domenu Cybersecurity-a kako bi pružili najkvalitetnije i najpouzdanije proizvode.

Više o cyber-sigurnosti u idućem članku…

Više o edukaciji