Tehnologija

Ako želite pristupačni telefon s olovkom – Predstavljen Moto G Stylus 5G (2023)

Kompanija Motorola predstavila je jučer treću generaciju Moto G Stylus telefona i radi se o jednom od prvih telefona predstavljenih sa Qualcommovim Snapdragon 6 Gen 1 čipom.

Moto G Stylus 5G (2023) zadržao je prepoznatljivu olovku koja se nalazi pored priključka za punjenje, iako naravno ne nudi neke trikove koje nudi Samsung Galaxy S23 Ultra. To je i očekivano s obzirom na veliku razliku u cijeni između ova dva telefona koje nude podršku za olovku.

Telefon posjeduje IPS LCD ekran dijagonale 6,6”, Full HD+ rezolucije. Stopa osvježavanja ekrana je 120 Hz, a u rupici pri vrhu nalazi se prednja kamera sa senzorom od 16 MP.

Na zadnjoj strani telefona nalazi se pravougaoni izrez sa dva senzora kamere. Glavni senzor je onaj od 50 MP f / 1.88, a ultraširoki senzor je onaj od 8 MP koji služi i kao makro kamera. U izrezu se nalazi i LED blic.

Iz kutije se Moto G Stylus 5G (2023) isporučuje sa Androidom 13 i Motorolinim MyUX korisničkim interfejsom. Iz kompanije su naveli da će ovaj telefon dobiti jednu veliku Android nadogradnju i do tri godine sigurnosnih nadogradnji. Čini se da je na ovom polju Motorola mogla biti bolja.

Uređaj stiže s baterijom kapaciteta 5000 mAh koja podržava brzo punjenje od 20 W. Ostale značajke uključuju stereo zvučnike, 3.5 mm priključak za slušalice i utor za microSD karticu za proširenje memorije.

Cijena Moto G Stylus 5G (2023) za verziju 6/256 GB je 399 dolara u Sjedinjenim Američkim Državama. Dostupan je u dvije boje – Cosmic Black i Rose Champagne.

IZVOR/SOURCE

Objava Ako želite pristupačni telefon s olovkom – Predstavljen Moto G Stylus 5G (2023) prenijeta sa portala Bajtbox.