Tehnologija

Android 12 i One UI 4.0 stigli na Samsung Galaxy Note 10 Lite!

Jutros smo prenijeli informaciju da je prvi mid-range telefon iz Samsunga koji je počeo primati Android 12 i One UI 4.0 nadogradnju Samsung Galaxy A72. Sada je još jedan telefon, kojega možemo također svrstati u kategoriju srednje ili više srednje klase, Samsung Galaxy Note 10 Lite, počeo primati naprijed pomenutu nadogradnju.

Samsung Galaxy Note 10 predstavljen je prije nešto više od dvije godine sa Androidom 10. Telefon je već dobio nadogradnju na Android 11, što mu je bila prva velika Android nadogradnja, a sada telefon dobija i drugu veliku Android nadogradnju. Android 12 stigao je na Samsung Galaxy Note 10 Lite, a preko njega je “presvučen” najnoviji Samsungov One UI 4.0.

Android 12 i One UI 4.0 na Samsung Galaxy Note 10 Lite, između ostalog, donijet će blago redizajnirano korisničko sučelje, poboljšanu privatnost i sigurnost, poboljšane su neke Samsungove zadane aplikacije, poboljšana je značajka Always On Display, tu su novi widgeti itd.

Android 12 nadogradnja na Samsung Galaxy Note 10 Lite dolazi s brojem firmvera N770FXXU8FUL7, a uključuje i sigurnosnu zakrpu za prvi mjesec 2022. godine. Nadogradnja je trenutno dostupna za korisnike ovog telefona u Francuskoj, ali vrlo brzo će ona biti dostupna i svim korisnicima ovog telefona širom svijeta. Ako posjedujete Samsung Galaxy Note 10 Lite, već sada možete provjeriti je li pomenuta nadogradnja dostupna, a iako ne bude, možete je očekivati vrlo brzo. Podsjećanja radi, Samsung Galaxy Note 10 Lite trebao bi dobiti tri velike Android nadogradnje, što znači da mu ova nadogradnja neće biti posljednja velika, nego bi telefon sljedeće godine trebao biti nadograđen na Android 13

Objava Android 12 i One UI 4.0 stigli na Samsung Galaxy Note 10 Lite! prenijeta sa portala Bajtbox.