Tehnologija

Apple odgađa sklopivi iPhone zbog problema u proizvodnji?

Čini se da će obožavatelji morati još malo pričekati na sklopivi iPhone. Prema novim glasinama iz Kine, Apple je odložio svoje planove za sklopivi pametni telefon nakon što uzorci zaslona nisu zadovoljili stroge standarde kvalitete tvrtke.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Apple već nekoliko godina istražuje tehnologiju sklopivog zaslona kao dio svog istraživanja novih faktora oblika. Rani prototipovi uključivali su iPhone koji se sklapao prema unutra poput školjke . Samsung, ključni dobavljač za Apple, osigurao je rane uzorke sklopivog zaslona kao dio ovog procesa testiranja.

Međutim, nedavne glasine sugeriraju da Apple nije bio zadovoljan izdržljivošću Samsungovih ploča. Izvori kažu da su nakon samo nekoliko dana testiranja u Appleovim laboratorijskim uvjetima, iPhone uređaji sa sklopivim zaslonima počeli pokazivati ​​probleme poput pucanja zaslona. Ovo je bilo daleko ispod najbolje pouzdanosti u klasi koju Apple zahtijeva.

Kao rezultat toga, Apple je navodno pauzirao daljnji razvoj sklopivog iPhonea u doglednoj budućnosti. Tvrtka neće žuriti sa sklapanjem na tržištu sve dok tehnologija zaslona ne bude dosljedno prolazila testove.

To je u skladu s prethodnim izvješćima da sklopivi uređaj nije planiran do 2025. ili 2026. godine. Prema tvrtki Display Supply Chain Consultants za zaslone, Appleu “čini se da se ne žuri s ulaskom na tržište sklopivih pametnih telefona, a moglo bi potrajati i dulje od 2026.”

Zanimljivo je da šire ambicije tvrtke u pogledu sklopivih uređaja možda neće biti potpuno zaustavljene. Glasine sugeriraju da je Apple i dalje više zainteresiran za sklopivi iPad format , koji bi mogao uključivati ​​deblji dizajn koji je bolje izdržati napore sklapanja u usporedbi s telefonom džepne veličine.

Raniji izvještaji pokazali su da bi to moglo biti prijenosno računalo s tipkovnicom pune veličine kada je preklopljeno i vanjskim monitorom kada je rasklopljeno, što ga čini proizvodom dvostruke namjene. Stoga se Apple čini prilično optimističnim u pogledu potencijala cijele tehnologije sklopivog zaslona.

IZVOR

Objava Apple odgađa sklopivi iPhone zbog problema u proizvodnji? prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -