Tehnologija

Apple pokušao zataškati – Korisniku eksplodirao Apple Watch Series 7

Apple je na predstavljanju iPhone 14 serije prošlog mjeseca predstavio i nova tri pametna sata iz svoje ponude. Jedan od njih je i Apple Watch Series 8 koji je naslijedio Watch Series 7. Sada saznajemo da je ovaj prošlogodišnji model uzrokovao probleme jednom korisniku. Problemi su bili toliki da je korisnik morao otići u hitnu pomoć.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Apple Watch Series 7 uzrokovao je veliki problem jednom korisniku koji ga je nedavno kupio. Naime, ovaj sat je eksplodirao zbog pregrijavanja.

Korisnik koji je slučaj prepričao 9to5Macu, naveo je da je najprije osjetio kako sat postaje topliji nego inače. Kada je pogledao u sat, primijetio je da je zadnja strana napukla, a na ekranu se pojavilo upozorenje da je temperatura previsoka i da će se morati isključiti kako bi se ohladio. To je dovelo do poziva upućenog Appleovom serviseru, koji je korisniku rekao da ne dodiruje sat dok ne dobije informacije od Applea.

Međutim, situacija je postala sve gora i temperatura sata sve veća. U konačnici to je dovelo do pucanja ekrana. Vlasnik je tada pokušao uhvatiti fotografije sata za Apple kad je došlo do pucketanja, nakon čega je korisnik pokušao baciti sat kroz prozor. U tom trenutku, došlo je do eksplozije sata. Eksplozija je ostavila tragove na njegovom kauču.

Korisnik, zabrinut zbog trovanja olovom, potražio je pomoć u hitnoj pomoći. Nakon što je pušten kući, kontaktirao je ponovo Apple i rečeno mu je da je njegov problem “najveći prioritet” i da će ubrzo biti kontaktiran. Nakon par dana zakašnjenja, Apple je dogovorio preuzimanje sata kako bi se mogao ispitati u laboratoriji.

Kompanija iz Cupertina željela je da korisnik potpiše dokument kojim bi se obavezao na šutnju povodom ovog slučaja, što je on odbio, te je o svemu razgovarao sa 9to5Mac.

IZVOR/SOURCE

Objava Apple pokušao zataškati – Korisniku eksplodirao Apple Watch Series 7 prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -