Tehnologija

Apple sprema flagship killera?!

Apple je do sada predstavio tri iPhone SE modela. Prvi je predstavljen 2016. godine, drugi 2020. godine, dok je treći predstavljen ove godine. Po vremenskom razmaku predstavljanja, očito je da je Apple odlučio da intenzivira predstavljanje jeftinog iPhonea. Danas stižu novi detalji o ovom telefonu. Šta novo saznajemo?

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Ako je suditi po posljednjem izvještaju koji se tiče iPhonea SE 4, on bi mogao vrlo lako biti flagship killer. Naravno, ako Apple ne bude povećao cijenu u odnosu na prethodnika.

U izvještaju se navodi da Apple do sada nikada nije ponudio flagship killera, ali to će se promijeniti sljedeće godine, tačnije na proljeće, kada se očekuje da bude predstavljen ovaj telefon.

Nedavni renderi otkrili su da će iPhone SE 4 vjerovatno će stići s dizajnom iPhonea XR i renderi ga takvim i prikazuju. Tako telefon na prednjoj strani ima izrez, koji je par godina bio sastavni dio iPhone modela. Govorimo o izrezu koji je bio aktuelan do iPhone 13 serije, koja je dobila nešto manji izrez. Na zadnjoj strani iPhone SE 4 trebao bi imati glavnu i jednu kameru, a ispod nje će biti LED blic.

Očekuje se da će telefon imati 6,1-inčni IPS LCD ekran, ali samo 720p rezolucijom, što je razočaravajuće. Na zadnjoj strani telefon bi trebao imati glavni i jedini senzor kamere od 12 MP, dok bi naprijed trebao biti senzor od 7 MP. Očekuje se da će telefon biti pogonjen Apple A15 Bionic čipom, istim onim koji pokreće obične iPhone 14 modele.

iPhone SE 4 trebao bi imati bateriju kapaciteta 3000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 20 W i bežično punjenje od 7,5 W.

IZVOR/SOURCE

Objava Apple sprema flagship killera?! prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -