Tehnologija

Bitcoin ispod 40.000 dolara, ostale kriptovalute u crvenom

NJU DELHI – Cijena Bitcoina u srijedu je pala ispod 40.000 dolara, jer su sve ostale kriptovalute trgovale u minusu, pokazuju to podaci Coin Deska.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Foto: EPA

Obim globalnog tržišta kriptovaluta pao je jer su ulagači i dalje oprezni u pogledu ulaganja.

Cijena Bitcoina danas

Cijena Bitcoina pala je za 4,25 odsto, odnosno na 38.778,94 dolara, dok je cijena Ethereuma pala za 4,10 odsto na 2.873,90 dolara.

“Ethereum i većina kriptovaluta pali su jutros nakon što smo svjedočili skoku u ponedjeljak. BTC je počeo trgovati iznad 40.000 američkih dolara nakon vijesti da Fidelity juče planira ponuditi Bitcoin za novac za penzije, ali je kasnije tokom dana pao. Pad BTC-a vrlo je sličan povlačenju koje se dogodilo prošlog septembra”, rekao je Edul Patel, saosnivač i izvršni direktor Mudrexa, prenose svjetski mediji.

Cijena ostalih kriptovaluta

Ostale kriptovalute kao što su XRP pale su za 5,12 odsto, Terra je pala za 7,55 odsto, Solana je pala za 1,82 odsto, Avalanche je pao za 2,91 odsto, Cardano je pao za 5,34 odsto, Polkadot za 4,61 odsto dok je Stellar pao za 2,73 odsto.

“Veliko kretanje cijena na kripto tržištu vjerovatno će se nastaviti još nekoliko dana jer su globalne situacije pod pritiskom zbog politike pooštravanja centralne banke, napetosti između Rusije i Ukrajine i visoke inflacije”, rekao je Patel.

CAPITAL

Objava Bitcoin ispod 40.000 dolara, ostale kriptovalute u crvenom prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -