Tehnologija

Broj korisnika Netflix-a u trećem kvartalu porastao za 2,41 milion

LOS GATOS – Vriednost akcija kompanije Netflix porasla je za više od 14 odsto nakon objave finansijskih rezultata koji su bolji od očekivanih. Iz striming kompanije je takođe saopšteno da je broj pretplatnika na svjetskom nivou porastao za 2,41 milion.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO: Pixabay

U trećem kvartalu Netflix je zabilježio prihod 7,93 milijarde dolara, za 5,6 odsto u odnosu na prošlu godinu, i zaradu od 3,10 dolara po akciji.

Pored toga, Netflix planira da sljedeće godine postavi ograničenja kada je u pitanju djeljenje lozinke za pristup platformi, te da korisnicima koji su joj pristupali preko tuđih naloga ponudi opciju da naprave sopstveni. Kompanija će takođe omogućiti da ljudi koji dijele svoje naloge naprave podnaloge kako bi mogli da plate da sa njihovim podacima platformi pristupe članovi porodice i prijatelji, piše CNBC.

U toku prošlog kvartala najviše pretplatnika – 1,43 miliona – kompanije Netflix došlo je iz azijsko-pacifičkog regiona. Najmanji rast, oko 100.000 pretplatnika, zabiležen je u regionu Sjedninjenih Američkih Država i Kanade.

Počeviši od sljedećeg kvartala, Netflix više neće saopštevati procjene u vezi sa pretplatnicima, ali će nastaviti da objavljuje broj korisnika u okviru svog kvartalnog izveštaja.

U kompaniji prognoziraju da će u toku prvog fiskalnog kvartala imati 4,5 miliona novih pretplatnika, a očekivani prihod je 7,8 milijardi dolara, većim dijelom zbog monetarnih pritisaka.

Kompanija je na svoju striming platformu uključila četvrtu sezonu serije “Stranger Things”, kao i fimove “Sivi čovek” (“The Gray Man”) i “Purpurna srca” (“Purple Hearts”), koji su uticali na rast pretplatnika u trećem kvartalu.

Iz kompanije su takođe najavili i novi plan koji uklučuje emitovanje reklama i niže cijene pretplate i koji će od novembra biti dostupan u 12 zemalja. Biznis.rs

Objava Broj korisnika Netflix-a u trećem kvartalu porastao za 2,41 milion prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -