Tehnologija

“Coinbase” osigurao kripto licencu u Francuskoj

PARIZ – Mjenjačnica kriptovaluta “Coinbase” osigurala je registraciju kod regulatora francuskog tržišta, potvrdio je u četvrtak gpotparol kompanije, otvarajući put kompanije da proširi svoje usluge na još jednom ključnom evropskom tržištu.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

FOTO: Pixaby

Francuski nadzorni organ AMF-a dao je “Coinbaseu” odobrenje za pružanje usluga virtualne imovine (VASP), što je zapravo zeleno svjetlo za kompaniju da upravlja uslugama digitalne valute u Francuskoj.

Registracija VASP-a omogućiće “Coinbaseu” da nudi zaštitu nad digitalnom imovinom, kupovinu ili prodaju digitalne imovine u zakonskom sistemu plaćanja, trgovanje digitalnom imovinom u odnosu na drugu digitalnu imovinu i upravljanje platformom za trgovanje digitalnom imovinom, navodi se u saopštenju kompanije objavljenom u četvrtak.

Francuski regulatori, kao i drugi u Evropi, pokušavaju uhvatiti korak s pojavom novih tehnologija kao što su kripto i blokčejn, uravnotežujući njihov potencijal u poboljšanju sistema plaćanja i trgovanja, dok takođe žele osigurati zaštitu potrošača.

Evropska unija radi na uvođenju svoje regulative o tržištima kripto imovine (MiCA), koja bi stvorila usklađeni okvir za kripto kompanije da rade na regulirani način u bloku. SeeBiz

Objava “Coinbase” osigurao kripto licencu u Francuskoj prenijeta sa portala Capital.ba – Informacija je capital.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -