Tehnologija

Flagship killer u najavi – Poznat datum predstavljanja Honora 90 GT!

Krajem prošle sedmice saznali smo kako će izgledati novi član Honor 90 serije – Honor 90 GT, a jučer je kineska kompanija objavila datum predstavljanja ovog telefona.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Honor 90 GT bit će telefon fokusiran na performanse. Honor je objavio da će ovaj telefon biti predstavljen u Kini 21.12.2023. godine u 19 sati po lokalnom vremenu. Moguće je da kompanija pored ovog telefona predstavi još neke uređaje na istom događaju, kao što su Honor X50 GT i Honor Tablet 9. Međutim, zvanične potvrde još nema.

Na renderu koji se pojavio prošle sedmice Honor 90 GT je prikazan u ljubičastoj boji sa zlatnim linijama i zlatnim okvirom oko izreza kamere. Radi se o ovalnom modulu kamere u kojem su smještena tri senzora kamere i LED blic. U samom dnu poklopca, na lijevoj strani, ispisan je naziv kompanije Honor. Dizajn telefona razlikuje se od dizajna njegova prethodnika, Honora 80 GT.

Što se tiče specifikacija, glavna prodajna tačka Honor 90 GT telefona trebao bi biti čip, a to je Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Iako se ne radi o posljednjoj generaciji flagship čipa iz ponude Qualcomma, Snapdragon 8 Gen 2 je itekako sposoban čip.

Telefon bi trebao biti dostupan u četiri memorijske konfiguracije – 12/256 GB, 16/256 GB, 16/512 GB i 24 GB/ 1 TB. Tako bi ovaj telefon mogao biti prvi Honor telefon koji će biti isporučen sa 24 GB RAM-a.

Honor 90 GT navodno će biti opremljen OLED ekranom 1,5K rezolucije, dok će na zadnjoj strani imati glavni senzor kamere od 50 MP sa OIS podrškom.

VIA

Objava Flagship killer u najavi – Poznat datum predstavljanja Honora 90 GT! prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -