Tehnologija

Galaxy A52 i Galaxy A72 počinju primati One UI 5/Android 13!

Nakon što je uspješno na Android 13 nadogradio flagship uređaje predviđene za nadogradnju, Samsung je počeo sa slanjem nadogradnje na mid-rangere. Android 13, odnosno One UI 5.0 sada stiže i na glavne Samsungove mid-rangere iz prošle godine – Samsung Galaxy A72 i Samsung Galaxy A52.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Samsung Galaxy A72 dobiva stabilnu Android 13 nadogradnju s brojem firmvera A725FXXU4CVJB. Ova je nadogradnja trenutno dostupna za korisnike Samsung Galaxy A72 telefona u Rusiji i očekuje se da će ona vrlo brzo stići i na ostala tržišta.

Pored Androida 13, nadogradnja sa sobom donosi i sigurnosnu nadogradnju za jedanaesti mjesec 2022. godine, a ispravlja i neke greške.

Nadogradnju na Android 13, odnosno One UI 5.0 počinje primati i Samsung Galaxy A52, koji je predstavljen kada i Galaxy A72. Ova je nadogradnja trenutno dostupna u Indiji i ograničena je na korisnike koji su bili dio One UI 5.0 Beta programa. Međutim, neki korisnici ovog telefona koji su naši pratioci iz Bosne i Hercegovine, javljaju nam da i oni dobivaju stabilnu Android 13 nadogradnju (hvala Stanko Zeljko).

Nadogradnja za ovaj telefon stiže s brojem firmvera A525FXXU4CVJB u Indiji. Baš kao i Galaxy A72, i ovaj telefon dobiva sigurnosnu nadogradnju za jedanaesti mjesec ove godine. Nadogradnja je teška 1.9 GB.

Ako ste korisnici Samsung Galaxy A72 ili Samsung Galaxy A52 telefona, možete provjeriti je li Android 13, odnosno One UI 5.0 nadogradnja već dostupna i na Vašem telefonu, tako što ćete otići u Postavke -> Ažuriranje softvera i dodirnuti Preuzmi i instaliraj.

Ako nadogradnja još nije stigla na Vaš uređaj, možete je očekivati u narednim danima.

IZVOR/SOURCE

Objava Galaxy A52 i Galaxy A72 počinju primati One UI 5/Android 13! prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -