Tehnologija

Globalni Redmi Note 11 Pro modeli na renderima! – Poznate i neke specifikacije

Xiaomi je ove sedmice otkrio da će 26.01.2022. godine globalno predstaviti Redmi Note 11 seriju. Sigurni smo da će ova serija uključivati najmanje dva modela, a sada se Redmi Note 11 Pro 4G i Redmi Note 11 Pro 5G pojavljuju na renderima, a otkrivene su i neke specifikacije.

Tech Insider prenosi informacije da će Redmi Note 11 Pro 5G biti pogonjen Qualcommovim Snapdragon čipom, ali nije poznato još o kojem se konkretno čipu radi. S druge strane, Redmi Note 11 Pro 4G bit će isporučen sa MediaTek-ovim Helio G96 čipom. Oba će telefona navodno biti isporučena sa 6,67-inčnim ekranima sa stopom osvježavanja od 120 Hz, no nije poznato radi li se o LCD ili AMOLED ekranima. Pored toga, Tech Insider navodi da će oba telefona stići s baterijama od 5000 mAh i podrškom za brzo punjenje od 67 W.

Kada je riječ o dizajnu telefona, iako je ranije bilo govora o tome da će Redmi Note 11 serija globalno biti znatno različita dizajnom u odnosu na kineske verzije, ako je suditi po ovim neslužbenim renderima, to se ipak neće desiti. Manje promjene su tu, ali neznatne.

Tako prednju stranu telefona prekriva ekran s rupicom u gornjem centralnom dijelu. Na zadnjoj strani bit će pravougaoni izrez u kojem će se naći kamere, a glavni senzor kamere bit će onaj od 108 MP. Tu je mala promjena rasporeda kamera i LED blica u odnosu na kineske verzije telefona. Okviri ekrana su ravni, a na gornjem bridu nalazi se mikrofon, IR blaster, rešetka zvučnika i 3.5 mm priključak za slušalice, dok je na donjem bridu mikrofon, USB-Type C priključak i još jedna rešetka zvučnika.

Telefoni će navodno biti dostupni u sivoj, bijeloj i zelenoj boji.

Napominjemo da ove informacije uzmete s određenom dozom rezerve, a svakako da ćemo za službene i konkretne informacije morati pričekati službeno predstavljanje telefona.

Objava Globalni Redmi Note 11 Pro modeli na renderima! – Poznate i neke specifikacije prenijeta sa portala Bajtbox.