Tehnologija

Glumac koji je utjelovio Max Paynea preminuo u 65. godini

James McCaffrey, poznat po ulogama u Max Payne trilogiji, preminuo je od raka u dobi od 65 godina. Osim što je bio poznat u svijetu video igara, ostvario je i uspješnu karijeru na televiziji i filmu, gdje je bio prepoznat po svojoj jedinstvenoj osobnosti i sposobnosti da igra odlučne, muževne likove.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

McCaffrey je redovito nastupao u igrama Remedy Entertainmenta, igrajući likove poput Max Paynea, Alexa Caseya u Alan Wake 2 i Zachariaha Trencha u igri Control. Njegov prepoznatljiv glas ga je učinio slavnim među ljubiteljima video igara, a također je bio prisutan na televiziji, gdje se pojavljivao u mnogim serijama.

Iako nije bio tako često prisutan u svijetu video igara kao neki drugi glumci, McCaffrey je imao velik utjecaj na industriju. Čak i kad je Rockstar preuzeo franšizu Max Payne i razvio Max Payne 3 bez suradnje s tvrtkom Remedy, McCaffrey je i dalje igrao glavnu ulogu, što je bilo ključno za suštinu franšize. Iako nije bio protagonist u Controlu ili Alan Wake 2, njegove izvedbe su bile pamtljive i važne za te igre.

Dok je Max Payne 3 bio vizualno impresivan, prva dva dijela serije su se isticala jednostavnijim vizualnim stilom. McCaffreyev glas je nosio napetu priču tih igara. Bez sumnje, franšiza Max Payne ne bi bila toliko utjecajna bez njegove prisutnosti. Postoji mogućnost da će obožavatelji ponovno čuti McCaffreyev glas u nadolazećim remakeovima Max Paynea, kao poklon voljenom glumcu.

IZVOR/SOURCE

Objava Glumac koji je utjelovio Max Paynea preminuo u 65. godini prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -