Tehnologija

Google Pixel 7 Pro ima ozbiljan problem

Google je nedavno predstavio svoju Google Pixel 7 seriju, koja uključuje Pixel 7 i Pixel 7 Pro. Većina vas se sigurno sjeća problema s kojima su se susretali Pixel 6 i Pixel 6 Pro nedugo nakon predstavljanja i čini se da loš početak ima i Pixel 7 Pro…

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -

Google je Pixel 7 seriju predstavio s nekoliko nadogradnji u odnosu na prethodnike. Američka kompanija obećala je i poboljšanje trajanja baterije na novim Pixel telefonima, ali novi izvještaj sugeriše drugačije.

Kako prenosi poznati portal XDA Developers, Pixel 7 Pro ima ozbiljnih problema s trajanjem baterije. Naime, ekipa s pomenutog portala je prilikom testiranja uređaja primijetila da ekran telefona troši neobičajno mnogo bateriju kako se njegova svjetlina povećava na maksimum.

Utvrđeno je da je baterija telefona pala čak za 10% nakon samo 15 minuta uključenog ekrana. U izvještaju se dalje prenosi da je potrošnja energije telefona između 3,5 i 4 W pri 600 nita svjetline ekrana, ali da pri maksimalnoj svjetlini od 1500 nita, potrošnja ide čak do 6 W, što rezultira značajnim trošenjem baterije.

Oni navode da korištenje telefona u zatvorenom prostoru pri niskoj svjetlini ekrana vjerovatno neće uzrokovati takvo pražnjenje baterije i da korisnici to mogu primijetiti samo kad koriste uređaj s maksimalnom svjetlinom ekrana.

Vrijedi napomenuti da je isti problem, bar za sada, dostupan samo na Google Pixel 7 Pro, a ne i na običnom Google Pixel 7 telefonu. Google se još nije oglasio povodom ovog problema, ali nadati se da će ga američka kompanija uspjeti riješiti softverskim putem i da nije u pitanju hardverski problem.

IZVOR/SOURCE

Objava Google Pixel 7 Pro ima ozbiljan problem prenijeta sa portala Bajtbox.

- Tekst se nastavlja nakon oglasa -
- Kraj oglasa -