Tehnologija

Honor Magic V na službenoj fotografiji!

Kineski Honor za samo 4 dana, tj. 10.01.2022. godine, predstavit će svoj prvi sklopivi pametni telefon. Ovaj će telefon nositi naziv Honor Magic V, a sada je ovaj telefon prvi put osvanuo na jednoj službenoj fotografiji, a koja nam otkriva izgled zadnje strane telefona.

Kineski modni magazin Esquire objavio je na svom Weibo profilu fotografiju jednog ženskog modela koji u ruci drži Honor Magic V. Na fotografiji primjećujemo da će se dizajn telefona zasnivati na sličnom konceptu kakvog ima Samsung Galaxy Z Fold 3. Telefon na fotografijama ima poklopac izrađen od veganske kože i narandžaste je boje. Okviri telefoni izrađeni su od metala, dok telefon nazad ima tri kamere. One su smještene u pravougaoni izrez, a izvan njih je LED blic.

Nažalost, nikakve više informacije o ovom telefonu, na osnovu ove fotografije, ne možemo primijetiti. Ono što je sigurno jeste to da će telefon doći i u drugim bojama, ali i u materijalu, jer neće samo biti isporučen u kožnom izdanju, nego se očekuje i standardna verzija sa staklenim poklopcem.

Što se tiče onoga što će se kriti unutar telefona, očekuje se da će Honor Magic V biti prvi sklopivi pametni na svijetu koji će biti pogonjen nedavno predstavljenim čipom visoke klase iz Qualcomma – Snapdragonom 8 Gen 1. Telefon će biti isporučen sa Androidom 12.

Na zadnjoj strani, između ostalog, trebao bi biti glavni senzor kamere od 50 MP, dok će ekrani telefona biti izrađeni u AMOLED tehnologiji.

Honor Magic V bit će predstavljen u Kini, te nije poznato hoće li zapravo ovaj telefon stići i izvan Kine.

Objava Honor Magic V na službenoj fotografiji! prenijeta sa portala Bajtbox.