Tehnologija

Prvi telefon na svijetu sa Snapdragonom 8 Gen 1 uskoro stiže i na globalno tržište!

Na kraju prošle godine kompanija Motorola je predstavila prvi pametni telefon na svijetu sa novim Qualcommovim Snapdragon 8 Gen 1 čipom. Ovaj telefon je predstavljen za kinesko tržište, ali sada prvi put dobijamo naznake o tome kada bi ovaj telefon mogao stići i na globalno tržište.

Moto Edge X30 prvi je telefon na svijetu sa Snapdragonom 8 Gen 1, a telefon nudi odlične specifikacije za cijenu. Cijene Moto Edge X30 telefona kreću se od 3199 CNY, što je oko 500 dolara, pa do 3599 CNY, što je oko 565 dolara, ali cijene na globalnom tržištu bit će više.

Moto Edge X

Portal 91mobiles i poznati leaker Mukul Sharma prenose informaciju da će Moto Edge X30 na globalno tržište stići pod nazivom Moto Edge 30 Pro, a bit će predstavljen za mjesec, maksimalno dva. Ovaj je telefon nedavno prošao i kroz Geekbech, gdje je otkriveno da ga pogoni Snapdragon 8 Gen 1 u kombinaciji sa 12 GB RAM-a, a telefon vrti Android 12. Telefon bi čak u nekim segmentima mogao nadmašiti kinesku verziju, te vjerovatno dođe s još boljim specifikacijama.

Podsjećanja radi, Moto Edge X3 na zadnjoj strani ima Omnivision OV50A 1/1,55“ senzor od 50 MP sa OIS podrškom. Pored njega, tu je i ultraširoki ISOCELL S5KGM1 senzor od 50 MP, te senzor za dubinu od 2 MP. Telefon podržava snimanje 8K videozapisa. Telefon se može pohvaliti i 6,7-inčnim OLED ekranom sa stopom osvježavanja od 144 Hz i podrškom za Full HD + rezoluciju. Ispod poklopca telefona krije se baterija kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 68 W.

Objava Prvi telefon na svijetu sa Snapdragonom 8 Gen 1 uskoro stiže i na globalno tržište! prenijeta sa portala Bajtbox.